Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a dispus ca, începând de marți, 2 mai, să se revină parțial la programul de vizită, dar în incinta unității vizitatorii vor trebui să poarte mască și un echipament de protecție, pus gratuit la dispoziția lor. Măsura a fost luată având în vedere încetarea stării de alertă, dar luând în considerare că în SCJU Constanța mai sunt internați pacienți cu infecție SARS CoV-2, precum și pentru a preveni și limita infectările cu SARS CoV-2.
Astfel, accesul vizitatorilor este permis zilnic, între orele 14.00 – 16.00, cu rugămintea insistentă de a se respecta în continuare o serie de reguli, menite să protejeze toți factorii implicați: pacienții, personalul spitalului dar și vizitatorii care vor avea acces în unitatea medicală.
„După mai bine doi ani de restricții a fost reluat parțial programul de vizite în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța. Astfel, accesul aparținătorilor este permis zilnic, între orele 14.00 și 16.00. Îi rugăm cu insistență să respecte o serie de reguli, un set de măsuri menit să protejeze atât pacienții, cât și personalul, dar și aparținătorii. Regulile sunt postate pe site-ul Spitalului Județean Constanța. În primul rând, masca este obligatorie în incinta spitalului. Echipamentul de protecție este, la fel, obligatoriu. Este pus la dispoziție, gratuit, de către conducerea spitalului și se regăsește la intrarea în fiecare secție”, a declarat purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Crina Kibedi.
Programul de vizită este reluat parțial, în secțiile cu risc menținându-se încă restricțiile. Astfel, accesul este în continuare interzis în:
- Sectoarele COVID;
- Secțiile Obstetrică Ginecologie I și Obstetrică Ginecologie II;
- Secția Clinică Neonatologie; Excepție: nou născuții aflați la terapie intensivă pot fi vizitați oricând de către părinți.
- Secția Clinică Pediatrie: au acces doar părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor;
- Secția Clinică ATI: vizitarea pacienților în secțiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic, în intervalul orar 13.00 – 15.00, doar membrilor familiei, cu condiția ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.
Pentru pacienții internați în secțiile cu risc este menținut serviciul de curierat, între orele 11.00 – 12.00 și 16.00 – 17.00.
Pentru secțiile unde programul de vizită se reia, aparținătorii sunt rugați să respecte următoarele reguli și masuri de siguranță:
- Masca de protecție este obligatorie în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța;
- În incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecție (halat de unică folosință, botoșei, mască). Echipamentul de protecție este pus la dispoziția aparținătorilor gratuit și se găsește la intrarea în fiecare secție;
- Este obligatorie dezinfecția mâinilor, la intrarea dar și la ieșirea din spital;
- Se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de maxim 15 minute;
- În saloanele cu mai mult de trei paturi pot fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;
- Pe parcursul vizitei, aparținătorii vor fi supravegheați de către personalul de serviciu (traseul, comportamentul și durata vizitei);
- La părăsirea secției/ spitalului vizitatorii se vor dezechipa de echipamentul de protecție folosit, care va fi depozitat în saci speciali destinați acestui scop;
- Este interzis accesul vizitatorilor care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (boli eruptive, viroza respiratorie etc);
- Vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toată durata vizitei;
- Să respecte odihna și programul individual al tuturor pacienților internați, precum și activitatea curentă a personalului medical;
Este strict interzis ca vizitatorii
- Să se așeze pe patul pacientului;
- Să atingă recipientele inscripționate cu mesaje de tipul „risc biologic”;
- Să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicală;
În mod excepțional, vizitatorii pot fi solicitați de către personalul medical să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale.
Be the first to comment