Festivalul Spellground a pornit la drum ca o poveste frumoasă, în natură, pe malul Dunării. Organizatorii anunțau în primăvară un line-up de invidiat, undeva în apropierea cetății Capidava, la Seimeni. Terenul mlăștinos s-a dovedit a nu fi potrivit pentru scenele uriașe, așa că firma din spatele Spellground a decis să mute evenimentul la Constanța.
Spellground este un festival de un milion de euro. Atât costă organizarea evenimentului care are loc între 12 și 14 august în Constanța, Mamaia și Năvodari. Organizatorii speră să atragă peste 25.000 de participanți, chiar dacă prețul unui abonament este de 295 lei, iar cazarea cea mai ieftină triplează costul.
Spellground este un festival cum Constanța nu a mai avut. 17 artiști internaționali cunoscuți pe scenele indie, precum Editors, Biffy Clyro, The Kooks sau nume din muzica Electro. Artiștii români care au un cuvânt de spus în muzică precum Robin and the Backstabbers, Zdob și Zdub, Byron, Carla’s Dreams, ROA sau Les Elephants Bizarres vin și ei la Spellground.
Organizatorii vor folosi mai multe locații din Constanța și Mamaia. Scena principală, de la Universitatea Ovidius va fi amplasată pe terenul viran situat între clădirea noului campus și bulevardul Aurel Vlaicu. Terenul năpădit de mărăcini va fi curățat și transformat în zonă de concerte, iar după aceea va fi transformat într-un parc pentru oraș.
“De departe acesta este cel mai mare festival care a avut loc în Constanța. Intrăm pe harta marilor festivaluri ale țării și nu doar ale țării, ci spunem cu mândrie ale lumii. A venit momentul să demonstrăm ce se poate organiza cu puțină bunăvoință și cu puțină colaborare între autoritățile publice și antreprenori”, a declarat Titus Lipovan, organizatorul Spellground.
Lipovan spune că a vândut deja bilete în Turcia și Bulgaria, așa că litoralul românesc are șansa să “se bată” cu Bulgaria pentru turiștii străini.
Primăria Constanța sprijină logistic acest festival. Primarul Decebal Făgădău spune că va exista o linie de transport în comun între Constanța și Năvodari, iar poliția va asigura supravegherea traficului.
“Constanța are un prim beneficiu că relocă un eveniment existent, unul care nu concurează, ci completează o agendă a tinerilor. Mă bucur că Universitatea Ovidius este un loc unde vom naște un an al “Anului Ovidius”, iar Constanța va promova în toată Europa acest an Ovidian. Beneficiul nu se măsoară în taxele locale, ci în beneficiul pe care îl realizează. Untold-ul a însemnat pentru Cluj o cheltuială, dacă vorbim din punctul de vedere al Primăriei, dar beneficiul pentru Cluj a fost uriaș.
Cel mai mare beneficiu pentru Constanța este că se relocă. Nici nu mă interesează motivația. Oricum urma să-l confiscăm. Același lucru se va întâmpla cu mai multe festivaluri care s-au născut în județul Constanța, pentru că noi vom da tonul la ceea ce se întâmplă în județul nostru și, pas cu pas, în toată Dobrogea”, a explicat Decebal Făgădău.
Edilul spune că municipalitatea va avea un rol mai mic ca organizator și își va crește poziția de suport pentru astfel de evenimente.
Be the first to comment