Regia de Apă Constanța (RAJA) a găzduit ultima etapă de instruire din cadrul proiectului privind controlul proceselor de epurare. Această etapă constituie cea mai mare provocare, deoarece acum se obţin rezultatele întregului efort făcut în etapele anterioare pentru a îmbunătăţi procesele din staţiile de epurare. Până în luna decembrie 2015 se vor finaliza și două proiecte pilot, reprezentând studii de caz în două stații de epurare din România și Grecia în care se implementează toate etapele strategiei.
Proiectul intitulat „Strategia de îmbunătăţire continuă a eficienţei staţiilor de epurare a apelor reziduale din statele riverane Mării Negre” (CISWASTEWATER), în valoare de 455.380 Euro, este finanțat în proporție de 90% din fonduri europene în cadul Programului Operaţional Comun – Bazinul Mării Negre.
Coordonatorul proiectului este Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Turbomotoare COMOTI București, iar parteneri alături de SC RAJA SA mai sunt: Black Sea Centre of Excellence (BSCE) – Bulgaria, European Regional Framework for Co-operation (ERFC) – Grecia, Yerevan State University (YSU) – Republica Armenia, State University of Moldova (SUM) – Republica Moldova și International Centre for Social Research and Policy Analysis (ICSRPA) – Georgia.
Obiectivul general al proiectului este crearea unui parteneriat puternic pentru realizarea unor îmbunătăţiri semnificative în managementul staţiilor de epurare din statele situate în zona Mării Negre.
Be the first to comment