Conducerea CT BUS anunță că depune eforturi în a găsi o soluție pentru a asigura transportul public de călători în orașul Constanța, după ce angajații societății au declanșat luni, 1 noiembrie, un protest spontan și au refuzat să mai iasă pe trasee. La rândul lui, primarul Vergil Chițac le atrage atenția protestatarilor că sunt plătiți din banii constănțenilor, pe care au obligația de a-i respecta.
Astfel, CT BUS informează publicul călător că, în contextul protestului ce a paralizat luni, 1 noiembrie, transportul în comun pe raza municipiului Constanța, conducerea companiei de transport depune eforturi pentru găsirea unor soluții adecvate.
„Conducerea executivă a CT BUS SA, membrii Consiliului de Administrație, dar și reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor și ai Primăriei Municipiului Constanța sunt angrenați în demersuri menite să asigure reluarea transportului în comun în cel mai scurt timp posibil. Pe această cale vă oferim, încă o dată, scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”, a transmis, printr-un comunicat de presă, conducerea societății.
La rândul său, și primarul Vergil Chițac a transmis un mesaj cu privire la situația de la CT BUS, în care le atrage atenția angajaților societății că își primesc salariile de la locuitorii municipiului Constanța și ar trebui să arate respect „față de mâna care îi hrănește”.
„Stimați angajați ai CT Bus, constănțenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraș. Vă rog să rețineți acest lucru. Dumneavoastră vă primiți salariile din banii orașului și ai cetățenilor pe care sunteți obligați să îi respectați.
Hai să limpezim puțin toată această situație: anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii orașului Constanța) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanțare, tot din banii constănțenilor se plătesc autobuzele și microbuzele noi, ceea ce presupune o investiție de peste 100 de milioane de lei. Bun, mai departe. În 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3700 lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră. Având în vedere aceste lucruri, permiteți-mi să vă întreb: este corect ce ați făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviți de un serviciu esențial pe cei care vă plătesc salariile?
Nu mă înțelegeți greșit, sunt perfect de acord ca performanța să se plătească întocmai. Și îmi doresc și eu ca în Constanța toată lumea să beneficieze de salarii bune și de un trai decent. Dar vă rog frumos să rețineți că soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc. Trag speranța că lucrurile vor reintra în normal și că vorbim toți aceeași limbă: cea a bunului-simț și a respectului față de mâna care ne hrănește”, a fost mesajul primarului Vergil Chițac.
Salariații CT BUS au anunțat că se află în incapacitatea de a asigura transportul în comun, din cauza unei greve spontane. Astfel, șoferii au refuzat să iasă pe traseu, în contextul negocierilor eșuate pentru mărirea salariilor. Angajații cer o majorare a salariului cu 1.000 de lei, dar și un spor de muncă grea, de 15 la sută, pentru conducători auto.
Be the first to comment