Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a organizat la începutul acestei săptămâni Welcome Day, festivitatea tradiţională de întâmpinare a studenţilor internaţionali înmatriculaţi în noul an de învăţământ, informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea, Şef Biroul pentru Programul Erasmus Plus.
Potrivit sursei citate, evenimentul ce s-a desfăşurat în curtea interioară a Campusului universitar – Corp A s-a adresat studenţilor Erasmus incoming, celor înmatriculaţi la un program de studii în limba engleză şi studenţilor înmatriculaţi în anul pregătitor de limbă română pentru cetăţenii străini, desfăşurat în cadrul Facultăţii de Litere.
„La începutul fiecărui an universitar organizăm întâlnirea de bun venit pentru studenţii noştri internaţionali pentru a facilita acomodarea lor aici. Pe lângă aspectele administrative pe care le discutăm, precum programul cursurilor, amplasarea sediilor sau posibilitatea de a participa la un curs facultativ de limba română, participanţii au oportunitatea de a cunoaşte şi acţiunile pregătite pentru ei de Erasmus Student Network Constanţa.
Pe durata întregului an universitar, instituţia noastră va organiza, în colaborare cu echipa de voluntari, o serie de evenimente în care vor fi implicaţi atât studenţii străini, cât şi cei români, intensificând astfel procesul de internaţionalizare, şi ne dorim ca la finalul şederii aici, studenţii internaţionali să plece acasă atât cu un bagaj teoretic, dar şi cu unul cultural”, a precizat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.
Alături de cei 62 de cursanți, la eveniment au luat parte prof. univ. dr. Liliana Ana Tuţă, prorector pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți, conf. univ. dr. Cristina Duhnea, împreună cu echipa Biroului pentru Programul Erasmus Plus, cadrele didactice de la anul pregătitor pentru limba română dedicat cetăţenilor străini și voluntarii organizaţiei Erasmus Student Network Constanţa.
Evenimentul Welcome Day a făcut parte din activitățile proiectului Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea Ovidius din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, ce are o valoare totală de 332.500 lei.
Be the first to comment