Un parc inedit va fi inaugurat în curtea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Intelect Parc își va deschide porțile pe 6 decembrie

Intelect Parc se dechide la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO IP
Intelect Parc se dechide la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. FOTO IP

Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va inaugura pentru copiii din orașul Constanța, Intelect Parc, un concept inovativ de parc pentru România, care își propune să le ofere copiiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-și intelectul prin jocuri ale minții.

Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 6 decembrie, ora 12.00, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Microrezervație, zona Baby Zoo, unde a fost amenajat Intelect Parc, pentru a beneficia de pază și protecție

Intelect Parc este un concept nou de parc pe care Asociația Impreuna pentru Viitor Constanta îl propune copiilor  și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, de stimulare intelectuală, socializare și divertisment. Copiii vor putea să joace în Intelect Parc, șah, cu piese gigantice, pe o tablă de xmp, Turnul instabil, Scrable – Jocul cuvintelor, x si 0, jocul Dame, joc de Cărți uriașe, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi, Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor. Toate aceste jocuri au fost concepute în marime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă.

“În trecut, noi jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, acum, cei mici vor juca un Piticot în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului și vor fi pionii care fac mișcarile pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul”, au afirmat organizatorii.

Sunt invitați la inaugurarea Intelect Parc, elevii școlilor care au participat la Proiectul „Invățăm cum să ajutăm”, prin intermediul căruia s-au strans suma de 26.075,5 lei. Proiectul i-a învățat pe copii să organizeze singuri evenimente și campanii de strângere de fonduri pentru diverse cauze sociale. Considerând că există nevoia de parcuri și zone recreative în aer liber, copiii au adoptat aceasta cauză și toți banii strânși de ei au fost investiți de către Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, într-un parc – Intelect Parc.

Fondurile mici nu au permis angajarea unui constructor de parcuri din străinătate, cum se dorea inițial, dar pentru a respecta promisiunea făcută copiilor, prin creativitate și dorința de a le oferi ceva util și deosebit, Asociația a venit cu acest concept nou de parc.

Intelect Parc este și la figurat și la propriu, parcul copiiilor constănțeni. Elevii care și-au finanțat parcul sunt de la școlile: Școala Gimnazială Nr.11 “Dr. Constantin Angelescu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.12 “B.P.Hașdeu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.16 “Marin Ionescu Dobrogeanu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială Nr.30 ” Gheorghe Țițeica” Constanța, Școala Gimnazială Nr.33 “Anghel Saligny” Constanța, Școala Primară “Colibri” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, Liceul Internațional de Informatică Constanța.

Pentru bunicii și părinții care vin cu nepoții în parc, a fost instalat și un joc de table în mărime uriașă, ca să nu se plictisească nici adulții până își termină jocul cei mici.

În primăvara anului 2019, membrii asociației doresc să îmbogățeasca parcul cu leagăne special concepute pentru copiii cu dizabilități și alte jocuri captivante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*