Teatrul de Stat Constanța prezintă online în acest weekend spectacolele “Gâlcevile din Chioggia” şi „Jurnal de România. Constanţa”

Teatrul de Stat Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Aşa cum Teatrul de Stat Constanţa şi-a obişnuit spectatorii fideli pe tot parcursul acestei perioade de distanţare socială, şi în acest weekend pagina de Facebook a teatrului le oferă întâlnirea cu două spectacole care se bucură de succes.

Sâmbătă, 2 mai, de la ora 19:00, este programată difuzarea online a spectacolului „Gâlcevile din Chioggia”, o strălucitoare comedie a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine.

În distribuție: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Turchian Nasurla /Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț /Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean. Regia: Dana Dumitrescu, coregrafia: Stela Cocârlea, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu, muzica: Adrian Alexandru.

Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi.

Duminică, 3 mai, tot de la ora, 19:00, TSC a programat „Jurnal de România. Constanța”, un spectacol neconvenţional care a fost jucat pe numeroase scene din ţară şi din străinătate, fiind aclamat pentru originalitatea conceptului şi pentru prestaţia excelentă a celor şase actriţe. Unul dintre cele mai răsunătoare succese a fost înregistrat în toamna anului 2019, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Internaţional de Arte „Europalia“.

„Jurnal de România. Constanța” este o dramă documentară care face parte dintr-un proiect mai larg al regizoarei Carmen Lidia Vidu, un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul.

Costumele sunt create de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar editarea foto-video, de Cristina Baciu.

Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele şase voci ale spectacolului, care încearcă să răspundă la câteva întrebări: Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte? Cum trăiește un artist? Cum simt ei (artiștii) orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc? Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?

Cele două spectacole difuzate pe pagina Facebook a Teatrului de Stat Constanţa sunt disponibile pentru 24 de ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*