„Teatro Lúcido la Malul Infinitului” al treilea spectacol al lui Radu Afrim la Teatrul de Stat Constanța – premiera oficială, sâmbătă, 5 aprilie

Secvență din piesa de teatru„Teatro Lúcido la Malul Infinitului”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Premiera oficială a spectacolului Teatro Lúcido la Malul Infinitului de Radu Afrim va avea loc sâmbătă, 5 aprilie 2025, la ora 19:00. Este cel de-al treilea spectacol regizat de Radu Afrim la Teatrul de Stat Constanța (TSC), după Inimi cicatrizate de Max Blecher (2006), și Seaside Stories, un colaj de proze românești contemporane (2022). Cu Seaside Stories, TSC a obținut două premii UNITER, inclusiv Premiul pentru Cel mai bun spectacol al anului 2002, și patru nominalizări UNITER.

Cu umor dureros, Radu Afrim vizează, lucid, așa cum prin întreaga lui operă teatrală și-a obișnuit spectatorii, intoleranțele și tarele vremurilor noastre, precum și mijloacele, oricât de extravagante, prin care oamenii reușesc să-și gestioneze traumele sau anxietățile și depresiile provocate de vremurile tulburi pe care le trăiesc.

„Uneori oleacă de kitsch te ține pe loc dacă simți că ai luat-o cu mult înaintea semenilor tăi, ca aspirații și idealuri.” – este o frază din textul lui Afrim care poate reprezenta una dintre cheile de receptare ale (auto)ironiei ludice ce a generat acest spectacol.

„În primul rând am mizat pe energia acestei trupe tinere, extraordinare din Constanța. Când ajungi la o trupă ca asta e păcat să tai din energia lor și să vii cu alt tip de discurs. Eu chiar mă bucur că la vârsta mea mai pot să țin pasul cu acești actori extrem de tineri. Ei nu sunt toți tineri biologic, dar și cei mai maturi sunt extrem de implicați în ceea ce fac”, spunea Radu Afrim într-un interviu televizat, după cele trei avanpremiere din weekendul trecut.

Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Lana Moscaliuc, Cătălin Bucur, Anais Agi-Ali, Liliana Cazan, Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Nina Udrescu, Costinel Antone și Cosmin Conțolencu (figurație) sunt actorii din distribuția spectacolului.

Textul îi aparține lui Radu Afrim, care a inclus și trei proze contemporane românești, semnate de Adriana Bittel, Bogdan Răileanu și Doina Ruști. Tot Radu Afrim a creat și universul sonor.

Scenografia este semnată de Irina Moscu, tot ea realizând și grafica afișului, Flavia Giurgiu a conceput și coordonat coregrafia, iar Cristian Niculescu – lighting design-ul.

Filmările și montajele video au fost realizate de Andrei Dermengiu, care este și regizorul tehnic al spectacolului. Operator de lumini și video – Alexandru Bibere, operatori de sunet – Teodor Besoiu și Mirel Hagiu, asistent de regie – Tudor Cioboteanu, producător delegat – Alexandra Babă, sufleur – Claudia Mihuț, asistent stagiar – Tudor Licu.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*