Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, au organizat și desfășurat în primele trei luni ale anului 2022, prin folosirea în comun a resurselor și informațiilor, acțiuni de combatere a pescuitului ilegal și a exploatării ilegale a altor resurse biologice din apele aflate în zona de competență maritimă, pe fluviul Dunărea și în Delta Dunării.
Potrivit Gărzii de Coastă, în urma acțiunilor desfășurate pe raza județelor Constanța și Tulcea, au fost întocmite 12 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj piscicol.
Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 450 kilograme de pește diferite specii, două ambarcațiuni, un autoturism și plase în lungime totală de aproximativ 4.000 metri (textil, monofilament) pe care diverse persoane le dețineau fără a poseda documente de proveniență ori le obținuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.
Daunele aduse ecosistemului acvatic prin practicarea pescuitului ilegal și folosirea de unelte inadecvate sunt amplificate și de abandonarea în mare a plaselor de pescuit fapt ce se dovedește a fi extrem de periculos prin prejudiciul adus.
Polițiștii de frontieră au întocmit lucrări penale persoanelor implicate, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată și aprobată prin Legea 317/2009.
Menționăm că Poliția de Frontieră Română va continua să desfășoare activități specifice, independent sau în cooperare cu autoritățile abilitate în domeniu, pentru contracararea acestui fenomen, folosind echipamentele tehnice din dotare și organizând filtre de control în zonele de competență.
Be the first to comment