Rezultatul alegerilor pentru Primăria Costinești rămâne incert. Au fost semnalate mai multe probleme, inclusiv faptul că au votat doi ucraineni care nu aveau acest drept

Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro
Alegeri în județul Constanța. FOTO Adrian BOIOGLU / CTnews.ro

Rezultatul alegerilor pentru Primăria Costinești rămâne incert deoarece au fost semnalate mai multe probleme, inclusiv faptul că au votat doi ucraineni care nu aveau acest drept.

Au fost numărate din voturile de la Costinești, iar pe prima poziție s-a clasat Gheorghe Mechenici, candidatul PNL. Diferența dintre el și actualul primar, candidatul PSD Dumitru Jeanu a fost de numai un vot.

BEJ Constanța a constatat însă mai multe inadvertențe.

„Pentru alegeri locale s-au încheiat la Costinești, cu observația că sunt 3 buletine nule considerate valabile, pentru primar, 5 buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local și s-a constatat că au votat 2 cetățeni ucraineni deși nu aveau drept de vot”, a declarat Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța.

El a precizat că sunt probleme la Costinești și la votul pentru alegerile europarlamentare.

„La secția de votare 417 din Costinești s-au întâmpinat probleme mari la procesul verbal pentru europarlamentare. Practic au adus alt proces verbal față de ce au fotografiat și introdus în tabletă, cu alte valori inclusiv la rezultate. Președinta secției de votare 417 a fost convocata la BEJ, astăzi, la ora 12. Există posibilitatea unei renumărări”, a spus Vlad Jipa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*