Rețeaua MedEuropa se extinde la București și Oradea în 2020. Radioterapia de calitate a adus, în clinica de la Constanța, peste 900 pacienți

Aparatura de radioterapie a clinicii MedEuropa. FOTO MedEuropa

Rețeaua de centre de radioterapie MedEuropa se pregătește pentru inaugurarea clinicilor de la Bucureşti şi Oradea. La doi ani de la deschiderea primului centru de radioterapie din Constanța, MedEuropa este pregătită să ofere servicii de radioterapie de calitate pentru alţi aproape o mie de pacienți care vor putea fi tratați în Capitală şi la Oradea, începând cu luna aprilie a anului viitor, respectiv din august 2020. Fiecare dintre cele trei centre va putea primi anual în jur de o mie de pacienți.

Primul centru de radioterapie MedEuropa este unul dintre cele mai moderne centre de acest tip din România și beneficiază de tehnologie de ultimă generație. De asemenea, personalul care lucrează în clinică este specializat în acest domeniu, având experiența necesară pentru un tratament de calitate. Aceste valori însoțesc fiecare inaugurare pregătită de MedEuropa pentru anul viitor.

„MedEuropa propune conceptul de radioterapie de calitate, iar în acest sens utilizăm cele mai moderne tehnologii de iradiere: 3D, VMAT/IMRT, stereotaxia, radiochirurgia. Am ales Constanța pentru deschiderea primei clinici MedEuropa pentru că în zona Dobrogei nu mai există o altă clinică pentru acest tip de terapie, în condițiile în care statisticile medicale arată că anual apar aici peste 3.000 de pacienți oncologici noi”, spune dr. Bogdan Angheloiu, director MedEuropa.

Clinica oferă servicii de radioterapie cu intenție curativă, radioterapie cu scop paliativ şi consiliere psihologică. De asemenea, în partea de ambulatoriu a clinicii se desfășoară consultația inițială, consultații intraterapeutice, monitorizare postiradiere. Zona de spitalizare de zi a centrului MedEuropa din Constanța are cinci paturi și este utilizată pentru supraveghere postiradiere, continuarea tratamentului simptomatic, hidratare și odihnă.

„În următorii cinci ani intenționăm să deschidem un lanț de zece clinici de radioterapie. Vom începe cu București, apoi Oradea. Personalul medical care va lucra în aceste două noi centre este deja în pregătire la Constanța, dar și în clinicile de radioterapie din străinătate cu care avem o relație de colaborare. Până acum, toți colegii mei au urmat cursuri de pregătire profesională în centre universitare de referință din Germania, Olanda și Marea Britanie. Pregătirea profesională continuă, ședințele de lucru zilnice și încurajarea abordării multidisciplinare ca o conduită profesională obligatorie stau la baza activității noastre”, adaugă dr. Bogdan Angheloiu, director MedEuropa.

De la deschiderea clinicii din Constanța, au primit tratament aici peste 900 de pacienți, în cadrul a aproximativ 22.000 de ședințe de radioterapie. Din decembrie 2018, accesul la tratament este gratuit, prin decontare în cadrul Subprogramului Naţional de Radioterapie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*