Rețeaua de sănătate Regina Maria, lider în calitatea serviciilor medicale din România, anunță inaugurarea unui nou Centru de management al menopauzei, în cadrul Policlinicii Delfinariu, din orașul Constanța.
Centrul se adresează femeilor aflate în premenopauză, la menopauză sau chiar în postmenopauză și are ca scop o evaluare atentă a simptomelor, realizată de către o echipă multidisciplinară, pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și psihică a femeilor care trec prin această etapă fiziologică, dar anevoioasă.
Menopauza face parte din procesul biologic natural al femeilor, însă acestea experimentează diferit simptomele atât ca intensitate, cât și ca durată. Schimbările prin care organismul trece odată cu atingerea vârstei menopauzei nu trebuie ignorate, ci conștientizate și tratate cu importanță. Vizita la medic este recomandată pentru a aduce claritate acolo unde există întrebări și incertitudini, dar și soluții eficiente pentru ameliorarea simptomelor.
„Femeile trebuie să treacă cu încredere și siguranță prin menopauză. Centrul de management al menopauzei din Policlinica Delfinariu oferă îndrumare și un diagnostic întotdeauna personalizat în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte, care contribuie la menținerea unei vieți active și sănătoase. Pacientele care se vor adresa centrului nostru, vor găsi aici ajutor din partea unor specialiști care lucrează împreună pentru a înțelege simptomele menopauzei, ca femeile să traverseze cât mai ușor această etapă”, a declarat Dr. Simona Sasu, medic primar Obstetrică Ginecologie și coordonator al centrului.
Abordarea multidisciplinară a menopauzei va fi realizată în cadrul centrului de o echipă extinsă formată din 13 medici specialiști. Pacientele care se confruntă cu simptome asociate cu menopauza se pot programa în baza unui bilet de trimitere ori din proprie inițiativă.
Traseul pacientei la Centrul de management al menopauzei
În ziua programării, pacienta va fi preluată de un asistent (patient care) care va coordona traseul de investigații, teste și consultații la diferite specialități. După o examinare generală realizată de medicul generalist, pacienta va fi îndrumată, pentru investigații mai aplicate, către medicul ginecolog și endocrinolog, cei doi specialiști cu rol cheie în gestionarea manifestărilor specifice menopauzei.
Ulterior parcurgerii tuturor investigațiilor de laborator și imagistică, dosarul fiecărei paciente este discutat în cadrul boardului Centrului de management, care va oferi, în baza rezultatelor, cea mai bună strategie de tratament și monitorizare. Setul de teste și consultații poate cuprinde – ecografie de sân/mamografie, examen Babeș-Papanicolau și ecografie pelvină, ecografie tiroidiană, consult cardiologic, ecografie cardiacă, consult dermatologi și psihologic, analize complete de sânge și teste pentru valorile hormonilor tiroidieni și ovarieni. Acestea pot fi completate de alte investigații, în funcție de istoricul pacientei.
Be the first to comment