SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) a anunțat inițierea de către CNE Cernavodă a manevrelor de oprire controlată a Unității 2 în dimineața 24 august ca urmare a apariției unei situații punctuale la una din liniile de instrumentație a sistemului de alimentare cu apa ușoară, în partea clasică a centralei.
Remedierea situației, conform sistemelor și procedurilor centralei, se poate efectuă doar cu reactorul în stare oprită.
SNN estimează că durată opririi în vederea efectuării lucrărilor de remediere va fi de 72 de ore.
Situația punctuală și activitățile de remediere a acesteia nu prezintă impact negativ pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, acestea fiind realizate conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Primăria Cernavodă a depus documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitarea termică a nouă blocuri de locuințe din oraș, iar în data de 06 august, primarul Liviu-Cristian Negoiță a semnat contractul de […]
Cât de încăpător e sacul lui Moș Crăciun, v-ați întrebat vreodată? Sau care e cel mai mare cadou pe care ar putea să vi-l aducă? Showroom-ul Țiriac Auto de la ieșirea din Constanța spre Cumpăna […]
Microrezervația din Constanța reprezintă o atracție indiferent de anotimp, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gâşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, […]
Be the first to comment