Profesoară de religie, acuzată de înșelăciune. Ea nu ar fi returnat către doi părinți banii primiți pentru organizarea unei tabere care nu a mai avut loc

Mașină de Poliție. FOTO Arhiva CTnews

O profesoară de religie este acuzată de înșelăciune pentru că nu ar fi returnat către doi părinți banii primiți pentru organizarea unei tabere care nu a mai avut loc.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, privind un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiul Constanța, care ar fi solicitat și primit diferite sume de bani de la elevi, pentru ca aceștia să participe la o tabără în cursul verii 2024, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

„La datele de 11 și 14 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați, de părinții a doi elevi, cu privire la faptul că, în cursul anului școlar 2023-2024, o profesoară le-ar fi solicitat suumele de 1.760 de lei, respectiv 1.800 de lei, pentru ca elevii să participe la o tabără de vară.

Părinții ar fi achitat sumele respective, dar tabăra nu ar fi fost organizată, iar banii nu le-ar fi fost restituiți” – IPJ Constanța.

În  cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuni de înșelăciune.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un punct de vedere în acest caz.

„Responsabilitatea verificării și eventual a sancționării presupusei fapte o au  conducerea școlii, inspectoratul școlar și poliția. Pe cale religioasă, dacă fapta se confirmă de către autoritățile sus-menționate, cultul poate sancționa prin retragerea acordului de a preda religia. Așteptăm, așadar, rezultatele cercetărilor” – Arhiepiscopia Tomisului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*