Primești un litru de ulei vegetal pentru fiecare 5 litri de ulei uzat

Uleiul uzat este colectat de Mare Nostrum
Uleiul uzat este colectat de Mare Nostrum

Campanie inedită a organizației Mare Nostrum din Constanța. În încercarea de a preveni poluarea apei și a solului cu ulei de gătit uzat, voluntarii îndeamnă constănțenii să colecteze ce rămâne după prăjelile din bucătărie și să câștige ulei vegetal bun de folosit la gătit.

În anul 2015, aceeași organizație a reușit să colecteze peste jumătate de tonă de ulei vegetal uzat de la 79 de persoane.

“Uleiul uzat colectat la sediul Mare Nostrum este ridicat de către STOEHR Mineral & Vegetal Oil și transformat în biocombustibil.

Uleiul vegetal uzat este nociv pentru mediu (dacă este aruncat pe scurgerea de la chiuvetă sau direct în natură), precum și pentru sănătatea voastră. Acesta duce la poluarea pânzei freatice şi chiar a apei pe care o consumăm. Un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă, atât cât consumă un adult în 14 ani de zile”, au explicat reprezentanții ONG-ului.

Nu contează ce fel de ulei predai. Poate să fie de floarea soarelui, porumb, măsline sau pamier. Important este ca el să nu fie folosit de mai mult de 2-3 ori pentru că devine periculos pentru sănătatea umană și favorizează apariția celulelor cancerigene, dar și mărește riscul de accidente vasculare cerebrale.

Mare Nostrum îi invită pe cosntănțeni să predea uleiul uzat și să primească 1 litru de ulei bun de gătit pentru fiecare 5 litri de ulei uzat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*