Primarul Florin Chelaru anunță modernizarea și amenajarea în subteran a tututor platformelor de deșeuri din Năvodari

Platformele de deșeuri din Năvodari vor fi modernizate. FOTO Primăria Năvodari

Primarul Florin Chelaru anunță continuarea procesului de modernizare și amenajare în subteran a tututor platformelor de deșeuri din Năvodari.

„Vom continua modernizarea și amenajarea în subteran a tuturor platformelor de deșeuri din Năvodari, astfel încât cetățenii să beneficieze de un mediu curat și civilizat.

Ceea ce trebuie să înțelegem cu toții este însă faptul că acest efort pentru un Năvodari mai curat și sustenabil trebuie să fie unul comun, mai ales cu sprijinul și implicarea cetățenilor.

De aceea, reluăm apelul către dumneavoastră:

Vă rugăm, colectați selectiv deșeurile!

Nu aruncați gunoiul menajer amestecat cu cel reciclabil: plastice, cartoane, sticlă!” – Florin Chelaru.

Primăria plătește separat la groapa de gunoi o taxă de 160 lei fără TVA pentru fiecare tonă de deșeuri nesortate corespunzător – adică peste 4 milioane lei doar în primele 6 luni ale anului 2024, bani care sunt plătiți, într-un final, de fiecare dintre noi.

Pentru a mări gradul de colectare selectivă, Primăria Năvodari, firma de salubrizare și Poliția Locală vor lua mai multe măsuri:

Platformele de deșeuri vor fi supravegheate video astfel încât persoanele care aruncă gunoiul la întâmplare nesortat să fie identificate și sancționate

Persoanele care distrug sau vandalizează platformele de deșeuri vor fi trase la răspundere inclusiv penal

Firma de salubrizare nu va mai ridica pubelele din zonele de case care conțin deșeuri nesortate corespunzător

Se vor organiza campanii de informare și conștientizare în spațiul public privind colectarea selectivă a deșeurilor

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*