Primăria Năvodari te invită să devii erou: Donează sânge pe 3 august!

Donare de sânge. FOTO Arhiva CTnews

Primăria Orașului Năvodari, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, organizează o nouă acțiune de donare de sânge. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 august 2024, între orele 08:30 și 13:30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, situat pe Strada Sănătății nr. 2, lângă sediul Taxe și Impozite.

O echipă mobilă de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța va fi prezentă pentru a facilita donarea de sânge. Sunt așteptați să participe atât locuitorii orașului Năvodari, cât și cei din localitățile învecinate, care doresc să contribuie la salvarea vieților pacienților ce necesită tratament transfuzional.

Persoanele care vor dona sânge vor beneficia de următoarele avantaje:

  • Zi liberă de la locul de muncă în ziua donării
  • Alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI
  • Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care vin din alte localități

Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani
  • Greutate peste 50 kg
  • Să nu fi suferit de boli precum hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune, etc.
  • Persoanele peste 50 de ani trebuie să prezinte o adeverință medicală de la medicul de familie care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge

Donatorii sunt rugați să prezinte un act de identitate valabil în ziua donării. Cei interesați să doneze sânge sunt încurajați să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0786 821 750, disponibil de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00.

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța invită toți cetățenii să participe la această acțiune și să devină eroi pentru cei care au nevoie de sânge. Donați sânge, salvați o viață!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*