FOTO VIDEO Președintele AUR a prezentat “Planul Simion” la Constanța. Promisiunea locuințelor de 35.000 euro a atras peste 600 constănțeni

George Simion, președintele AUR își prezintă Planul constănțenilor. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro
George Simion, președintele AUR își prezintă Planul constănțenilor. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Vizita lui George Simion a fost pregătite în cele mai mici detalii. Programat inițial pentru ora 17.30 a zilei de 26 iulie, evenimentul a început aproape o oră mai târziu pentru că invitatul principal nu mai ajungea.

După ora 17.00, câteva zeci de persoane au ajuns la sediul AUR Constanța din zona Miga. Au fost lăsați să stea pe scaunele din clădire, li s-a dat apă, cafea și la un moment dat, un reprezentant al partidului i-a scos pe toți afară. Doar jurnaliștii au avut voie să rămână în sediul AUR până la sosirea lui George Simion. Președintele partidului s-a dus “glonț” la pupitrul care îi purta numele, așezat lângă un banner care prezenta “Planul Simion”, a făcut câteva poze cu reprezentanții mass-media și a părut grăbit să se ocupe de momentul electoral de care îl mai despărțea doar o conferință de presă.

După un discurs de opt minute, Simion a răspuns grăbit întrebărilor presei constănțene și a trecut la semnarea de contracte. Acela a fost momentul în care ușile partidului s-au redeschis pentru simpatizanți și oamenii au fost lăsați să intre. Birourile cu ajutoarele lui Simion erau prima oprire. Oamenii citeau pe fugă cele 4 pagini din documentul care li se punea pe masă și pe care era marcat cu litere caracterizate de stilul gotic al unei scrieri medievale. Detaliile ascuțite și serifele decorative formau cuvintele: “Contract de înscriere în Planul Simion”.

Documentul le promitea oamenilor 2 chestiuni: împroprietărirea românilor prin facilitarea achiziției unei locuințe cu preț începând de la 35.000 lei, precum și refinanțarea cu dobândă zero și alte costuri subvenționate de stat a creditelor bancare aflate în derulare, în limita unor sume cuprinse între 35 și 70.000 lei.

Detaliile fine ale unei promisiuni

Prețul mediu al unui apartament cu două camere în Constanța este de 65.000 euro. Cum susține Simion că poate să reducă acest cost la mai puțin de jumătate? Ei bine, președintele AUR spune că toate utilitățile vor fi asigurate de stat.

“Ne-am consultat cu toți experții din partid. Putem avea un program național. Firmele de utilități sunt obligate să aducă branșamentele până în fața clădirii. Prețul de 35.000 euro este unul realist atâta timp cât statul își asumă obținerea de autorizații, pune la dispoziție terenul, infrastructura și utilitățile. Acest program se adresează în mare parte municipiilor reședință de județ. De asta am venit la Cluj, la Timișoara, la Constanța. Va exista o prioritizare dacă deții mai multe proprietăți, câți copii ai”, spune George Simion.

Ceea ce nu spune Simion public este ce apare scris la Art. 1.1, litera b: “Prezentul contract este încheiat sub condiția suspensivă a alegerii domnului George Nicolae Simion ca președinte al României în urma alegerilor din anul 2024”. El susține că dacă după 6 luni nu prezintă calendarul implementării Planului și nu are susținere, își va da demisia.

Sorin Ovidiu Cupșa a fost candidatul AUR la Primăria Constanța. Prezent la eveniment, el a reamintit că în campania electorală a avut un program similar pentru constănțeni.

“Construcția unei locuințe se ridică la 6-700 euro/mp, ceea ce duce la acest preț de 35.000 euro care este extrem de fezabil cu condiția ca statul român să asigure terenul și utilitățile”, a declarat Cupșa pentru CTnews. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*