Peste 90 de elevi constănțeni au luat note de 10 la probele de simulare din cadrul examenului de bacalaureat

Gata de examen. FOTO Komsomolec

Peste 4000 de elevi constănțeni de clasa a XII-a și a XIII-a au susținut, în perioada 22 -25 martie, probele de simulare din cadrul examenului de bacalaureat național 2021. La nivelul județului au fost stabilite 61 de centre de simulare, din care 31 de unități de învățământ liceal au fost în municipiul Constanța.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, simularea s-a desfășurat în baza prevederilor legislative care reglementează derularea examenului de bacalaureat național 2021, precum și a normelor dispuse prin Ordinul ministrului educației și al sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

În urma încheierii etapei de evaluare, rezultatele obținute de elevi la aceste probe sunt:

Limba și literatura română:

  • note între 4 – 4,99 – 1202 elevi (30 la sută);
  • note între 8 – 8,99 – 539 elevi (13 la sută);
  • note între 9 – 9,99 – 343 elevi (8 la sută);
  • nota 10 – 9 elevi, după cum urmează: 7 – Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 1 – Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 1 – Liceul Teoretic Callatis Mangalia.

Proba obligatorie a profilului:

  • note între 4 – 4,99 – 2005 elevi (51 la sută);
  • note între 8 – 8,99 – 332 elevi (8 la sută);
  • note între 9 – 9,99 – 227 elevi (6 la sută);
  • nota 10 – 24 elevi, după cum urmează: 5 – Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 3 – Liceul Teoretic Traian Constanța, 3 – Liceul Teoretic Callatis Mangalia, 3 – Liceul Teoretic George Călinescu Constanța, 2 – Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 2 – Liceul Teoretic Ovidius Constanța, 2 – Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, 2 – Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța, 1 – Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, 1 – Liceul de Marină Constanța.

Proba la alegere a profilului:

  • note între 4 – 4,99 – 1496 elevi (40 la sută);
  • note între 8 – 8,99 – 470 elevi (12 la sută);
  • note între 9 – 9,99 – 378 elevi (10 la sută);
  • nota 10 – 48 elevi.

„Rezultatele obținute la aceste simulări constituie un reper necesar și oportun pentru fiecare elev din clasele terminale. Din acest moment, viitorii absolvenți trebuie să conștientizeze importanța gestionării resurselor informaționale și de timp, astfel încât pregătirea pentru examenul de bacalaureat național 2021 să își găsească o corespondență obiectivă în rezultatele finale, precum și în așteptările lor. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a pus la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice seturi de teste (Resurse Educaționale Deschise) pentru pregătire suplimentară. De asemenea, în situația în care contextul epidemiologic va permite, vom organiza simulări la nivel județean, în lunile aprilie și mai”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Conform precizărilor legislative și metodologice, rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*