Peste 400 de marinari militari britanici și români participă la exerciții navale în Marea Neagră

Distrugătorul britanic HMS „Dragon”, într-o escală de trei zile în portul militar Constanța. FOTO SMFN

Forțele Navale Române continuă parteneriatul tradițional cu Marina Regală a Marii Britanii, prin desfășurarea unei serii de activități de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici și români.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), exercițiile planificate pentru vineri, 23 octombrie, vor fi efectuate de fregata „Mărășești”, continuatoarea tradiției de 100 de ani a distrugătorului „Mărășești”, asul de treflă al Marinei Regale Române, și de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, care a acostat miercuri, 21 octombrie, pentru o escală de trei zile în portul militar Constanța.

Scenariul secvențelor de instruire în apele naționale și internaționale din Marea Neagră, cuprinde exerciții de luptă antiaeriană, la care vor participa și aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și un avion CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie, cu locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, cu care a discutat subiecte de interes comun în domeniul instruirii și diplomației navale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*