Peste 2.600 de constănțeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în maratonul organizat de MApN

În cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4 – 11 mai, în spitalele militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara s-au imunizat împotriva COVID-19 peste 21.100 de persoane care nu aveau o programare prealabilă. În paralel, pe toată perioada maratonului, centrele de vaccinare ale spitalelor militare menționate au asigurat și vaccinarea persoanelor care au avut programare prin platformă.

Astfel, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, din București, s-au vaccinat 3.863 de persoane (dintre care 1.071 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov – 3.519 persoane (554 pe timp de noapte), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca s-au vaccinat 3.402 persoane (dintre care 821 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța – 2.687 persoane (530 noaptea), la Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova s-au imunizat 3.266 de persoane (dintre care 619 noaptea), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” din Iași s-au vaccinat 1.560 de persoane (600 noaptea), iar la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara – 2.885 persoane (569 pe timp de noapte).

Reamintim că, începând din 8 mai, vaccinarea fără programare prealabilă în platforma electronică a fost extinsă în toate cele 11 spitale militare din țară – București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara. Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14.00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14.00 și până la terminarea programului normal de lucru.

Imunizarea efectivă și timpul de așteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate.

Ministerul Apărării Naționale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în centrele de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*