Peste 100 de persoane, salvate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă într-o intervenție în Marea Mediterană

Intervenţie salvatoare a poliţiştilor de frontiera români în Marea Mediterană

Polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operațiunii Maritime Comune „THEMIS 2022″, sub egida Agenției Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 108 persoane care se aflau la bordul unui yacht, aflat în derivă.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 26 octombrie, autoritățile competente italiene au comunicat informații de spre o ambarcațiune de tip, aflată în derivă, în Marea Mediterană, la bordul căreia se aflau mai multe persoane. Imediat, a fost declanșată sub comanda Centrului Internațional de Coordonare al Republicii Italiene o operațiune SAR („search and rescue”- căutare și salvare) în apele teritoriale ale acestui stat. La solicitare a răspuns comandantul navei MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul Operațiunii Maritime Comune „THEMIS 2022″ sub egida Agenției Frontex. Yachtul a fost identificat rapid pe radar și vizual de către echipaj.

Pe tot parcursul nopții, 26/27 octombrie, polițiștii de frontiera români împreună cu colegii de la bordul unei nave a Gărzii de Coastă italiene au venit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcațiunii. În urma intervenției de salvare au fost recuperate 108 persoane, printre care 93 de bărbați, șapte femei și opt copii, provenind din Irak, Iran, Maroc și Egipt.

Toate persoanele au fost transbordate în siguranță la bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a PFR și aduse în portul Crotone, unde au fost preluate de către autorităţile italiene pentru cazare temporară și demararea procedurilor specifice în astfel de situații.

La finalizarea acțiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.

Reamintim că nava de patrulare a Poliției de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operațiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităților italiene în supravegherea și controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum și de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*