O nouă premieră pe scena Teatrului de Stat Constanța, a patra a stagiunii: „Maria Tănase. O poveste”

Maria Tănase. O poveste. FOTO TSC

Luna mai este luna aniversară a Teatrului de Stat Constanța, așa cum întreg anul 2021 este un an aniversar, pentru că în data de 2 mai 2021 s-au împlinit 70 de ani de la prima premieră a teatrului constănțean. Teatrul de Stat Constanța (TSC) sărbătorește ieșind la public cu trei premiere în această lună, iar pe tot parcursul anului vor fi organizate diverse evenimente aniversare.

După „Crima din strada Lourcine”, de Labiche, care a făcut săli pline în weekend-ul trecut, iată că sâmbătă, 15 mai, de la ora 19.00, TSC prezintă a patra premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, multimedia: Cristina Baciu, scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu.

„Maria Tănase. O poveste” înfățișează o versiune despre viața celebrei cântărețe, cu aspecte ale personalității ei care sunt mai puțin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe și puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actrița și cântăreața Mirela Pană dă viață, cu sensibilitate și talent, Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin.

Regizoare de teatru, de film și de evenimente culturale, Carmen Lidia Vidu a devenit cunoscută ca cel mai important regizor de teatru multimedia din România și cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Național din București. Din 2017 este directorul multimedia al Festivalului Internațional „George Enescu”. Interesată și permeabilă la contextul local cu diferitele lui aspecte, Carmen Lidia Vidu creează spectacole sau instalații care răspund unor teme de actualitate ale societății, dincolo de tendințele de suprafață. În ultimii ani spectacolele ei au fost jucate în America, Austria, Germania, Belgia și la cele mai importante festivaluri din România.

La Constanța ea a mai pus în scenă drama documentară „Jurnal de România. Constanța”, parte a unui proiect multimedia mai larg, spectacol în care șase dintre actrițele TSC s-au interpretat pe ele însele, oferind publicului constănțean, cu sinceritate, o perspectivă inedită asupra orașului lor, asupra condiției femeii și artistului în societate. Spectacolul a avut reprezentații în multe orașe din România, dar și la Viena și la Bruxelles, reprezentând țara noastră la Festivalul Internațional de Arte „Europalia“ 2019.

Scenă din piesa “Desculț în parc”. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Duminică, 16 mai, de la ora 19.00, TSC invită publicul la comedia romantică „Desculț în parc”, de Neil Simon, în regia lui Liviu Manolache.

„Desculț în parc” aduce pe scenă două povești de dragoste care se potențează reciproc și le amintește tuturor cât de important este să se bucure, fără teamă și fără constrângeri, de orice clipă a vieții. Cât de important este ca, din când în când, să lăsăm la o parte grijile și să ne aventurăm desculți în parc. Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care cuplul tânăr le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

În distribuție: Florina Stănculeț, Nina Udrescu, Tani Ștefu, Liviu Manolache și Cosmin Mihale. Scenografia este semnată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*