O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună începe, astăzi, în Constanța

Campanie sterilizare. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International continuă proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu cea de-a doua campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pentru anul 2022.

„Pentru o lună, vom fi din nou în Constanța, unde astăzi începem cea de-a doua campanie de sterilizare gratuită din 2022 pentru câinii și pisicile de rasă comună. Amintim, pe această cale, tuturor constănțenilor, că sterilizarea nu este numai o obligație legală. Ea reprezintă măsura cea mai umană şi responsabilă ce poate fi aplicată împotriva suprapopulaţiei câinilor şi pisicilor de rasă comună și a consecințelor care decurg: multe animale abandonate pe străzi și în adăposturi, suferință. Îi rugăm, așadar, să se implice alături de noi și de autorități. Pentru binele animalelor și al comunității, să își programeze animalele de companie pentru sterilizare”, a anunțat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Sterilizarea reprezintă soluția umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Sterilizarea animalelor de companie aduce beneficii comunității, prin reducerea, pe termen lung, a numărului animalelor abandonate pe străzi sau în adăposturi.

„Comportamentul față de animale trebuie să fie unul uman și responsabil. Procedura medicală de sterilizare a animalelor s-a dovedit a fi eficientă în a gestiona situația înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor din rasa comună. Sterilizarea este recomandată mai ales pentru a reduce numărul de pui care ajung pe stradă. În Adăpostul public de animale abandonate sunt aproximativ 200 de câini luați de pe domeniul public al municipiului Constanța, din care peste 50 sunt pui. Majoritatea sunt de talie medie sau mare și sunt un rezultat al împerecherii necontrolate. Administrația publică locală depune toate eforturile necesare pentru a avea un oraș armonios în care să se pună accent pe viață ca valoare socială și pe prietenia dintre om-animal. Instituționalizarea nu este o soluție pentru câinii comunitari, chiar dacă aceștia beneficiază de protecția și îngrijirea personalul de specialitate. Este nevoie de implicarea și sprijinul constănțenilor. Pe această cale, fac un apel la deținătorii de animale de rasă comună să le aducă la sterilizat și să sprijine echipele de specialitate din teren. Numai împreună putem face încă un pas către normalitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Conform legii, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Campania demarată de Animal Society se va desfășura în perioada 26 aprilie – 27 mai, la sediul Biobaza – Strada Vârful cu Dor nr. 5. Ea face parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” demarat de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța în 2021. Proiectul presupune derularea mai multor campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din oraș, completate de programe de conștientizare și responsabilizare cu privire la bunăstarea câinilor și pisicilor de rasă comună, adresate constănțenilor. Obiectivul proiectului îl reprezintă implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru problema câinilor și pisicilor fără stăpân.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*