
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au făcut un control la restaurantul The View din Constanța și au găsit mai multe nereguli.
La momentul controlului operatorul economic nu a putut pune la dispoziție autorizațiile de funcționare, iar comisarii au aplicat o sancțiune în valoare de 7.000 lei.
Alte probleme au fost:
– prezența insectelor atât vii, cât și în stare inertă gândaci;
– depozitarea produselor alimentare utilizate ca materie primă în prepararea produselor finite este deficitară, necorespunzătoare, se efctueaza în spații insalubre, neigienizate de o perioadă îndelungată
– echipamentele de gătit utilizate prezentau depuneri grosiere de grăsime arsă
– în blocul alimentar nu se respectă fluxul tehnologic al legumelor, produselor din carne, ouă ;
– în blocul alimentar au fost identificate răcitoare ce prezentau praf, impurități, unele dintre ele erau rupte, desprinse
– echipamente de gătit neigienizate necorespunzător, prezentau depuneri de grăsime arsă, prezența ruginei, în spatele echipamentelor se regăsea un strat grosier de resturi alimentare, grăsime arsă, impurități
– în spațiile de depozitare ale barurilor existente tavanul era deteriorat, prezentând găuri și porțiuni lipsă;
– rigola de la nivelul pavimentului de preluare a apelor uzate prezenta depuneri de resturi alimentare , grăsime și murdărie;
– graficele de temperatură ale vitrinelor frigorifice erau completate în avans până la 31.04.2025
– ustensile neprofesionale ce prezentau un grad avansat de uzură
– produse alimentare utilizate ca materii prime în prepararea produselor finite , fără elemente de identificare
A fost aplicată o sancțiune în valoare de 30.000 de lei.
De asemenea, în unitate au fost identificate cantate și măsurători gradate pentru băuturile servite consumatorilor, însă la momentul controlului operatorul economic nu a putut să le pună la dispoziție. A fost aplicată o sancțiune în valoare de 10 000 lei.
Totodată, în spațiile de refrigerare au fost identificate produse finite ciorbă de burtă – respectiv zeama de ciorbă era păstrată separat de carnea fiartă de burtă vită , și paste fierte gata preparate pe care operatorul le folosea pe parcursul zilei în procesul de gătire al produselor finite evidențiate în lista meniu. Pentru această neregulă a fost dat un avertisment.
CJPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere.
Be the first to comment