Nava-școală „Mircea” revine acasă după șase săptămâni

Nava-scoală Mircea FOTO: SMFN

Nava-școală „Mircea” se va întoarce joi, 8 august, ora 10.00, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș internațional de instrucție, cu o durată de șase săptămâni, în Marea Neagră și Marea Mediterană. La bordul velierului s-au aflat 86 de studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia.

Nava-școală „Mircea” a plecat din portul militar Constanța pe data de 26 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale de reprezentare în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia), timp în care a parcurs peste 3.400 de mile marine.

„Sub îndrumarea instructorilor, studenții români și străini și-au format deprinderi marinărești și au desfășurat activități complexe, precum brațarea vergilor, respectiv orientarea vergilor în funcție de direcția vântului și a navei sau lucrul în arboradă, lucrul la înălțime, pentru întinderea și strângerea velelor. De asemenea, studenții militari au executat servicii de cart pe navă, au luat parte la exerciții ample de vitalitate a navei și au învățat să utilizeze instalațiile și echipamentele de la bord” – Forțele Navale Române.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*