Misiune de trei luni sub mandatul Uniunii Europene, executată de Forțele Navale Române în Marea Mediterană

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274). FOTO SMFN

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu un detașament de scafandri de luptă prin incursiune ambarcat, pleacă joi, 23 septembrie, din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED „Irini”, în Marea Mediterană, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, misiunea marinarilor militari români constă în asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și prin executarea de inspecții ale navelor suspecte din bazinul mediteraneean.

„Participarea Armatei României, cu capabilități ale Forțelor Navale Române, la Operația „Irini” contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană, precum și la asigurarea securității în Marea Mediterană, prin participarea la efortul comun european realizat pentru încetarea conflictului din Libia”, au precizat reprezentanții SMFN.

Pe durata celor peste 100 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, puitorul de mine și plase 274 va efectua escale de pregătire și de refacere a capacității de luptă în porturi din zonele de sud ale Italiei și Greciei.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274). FOTO SMFN

Nava militară românească este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma, iar cei 85 de membri ai echipajului au fost vaccinați anti-COVID-19, testați și carantinați în facilitățile de cazare ale Forțelor Navale Române, înainte de plecarea în misiune, pentru desfășurarea în siguranță a activităților.

Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” se află la cea de-a doua misiune internațională de interes major pentru Forțele Navale Române, după ce, în perioada ianuarie – iunie 2020, a asigurat comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group Two) și a executat misiuni specifice, alături de partenerii din Alianță, în Marea Neagră și în Marea Mediterană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*