Militari din Forțele Navale și din Forțele Aeriene ale României s-au instruit în comun cu militari din Forțele Navale ale SUA

Antrenament comun pe mare al fregatei „Mărășești” și distrugătorului american USS „Porter”. FOTO SMFN

Fregata „Mărășești” (F-111) și distrugătorul american USS „Porter” (DDG-78), au desfășurat vineri, 5 februarie, un exercițiu comun de luptă împotriva amenințărilor de suprafață, în apele internaționale ale Mării Negre, pentru dezvoltarea interoperabilității dintre marinarii militari români și americani.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, fregata românească este nava-comandant a pachetului de forțe maritime „Gata de acțiune” al Forțelor Navale Române, structură care asigură capacitatea de reacție imediată a Armatei României și managementul spațiului maritim al țării noastre, prin dislocarea rapidă a navelor, aeronavelor și a altor structuri specializate în raioanele maritime.

Exercițiul este prima activitate de instruire comună româno-americană, în domeniul maritim, din acest an. La secvențele acestuia, au mai participat tancul petrolier USNS „Laramie” (T-AO-203) al flotei americane și patru aeronave F-16 de la Baza 86 Aeriană a Forțelor Aeriene Române.

Antrenament comun pe mare al fregatei „Mărășești” și distrugătorului american USS „Porter”. FOTO SMFN

„Parteneriatul strategic cu SUA este unul dintre principalii piloni ai apărării și securității României. Într-un mediu de securitate tot mai dinamic, cum este cel din Marea Neagră, cooperarea dintre Forțele Navale Române și flota navală militară americană dislocată în Europa contribuie la consolidarea abilității de a reacționa, rapid și eficient, la un spectru larg de amenințări la adresa siguranței sociale pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice”, au precizat reprezentanții SMFN.

Potrivit acestora, fiind parte a Europei şi punte către Asia Centrală şi Afganistan, regiunea Mării Negre este importantă pentru stabilitatea euro-atlantică. În acest context, Forțele Navale Române se adaptează rapid la schimbările mediului de securitate și, prin acțiunile desfășurate, asigură dezvoltarea modalităților prin care NATO susţine eforturile statelor riverane de consolidare a securității regionale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*