Peste 1.000 de lucrători din cadrul structurilor MAI județene vor asigura măsurile de siguranță și ordine publică, în perioada 11 – 15 august, cu precădere în zona litorală, având în vedere numărul crescut de turiști așteptați în stațiunile de la malul Mării Negre.
Astfel, reprezentanții IPJ Constanța au comunicat că, în perioada următoare, peste 300 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 150 de autospeciale și 10 aparate radar, vor acționa, zilnic, în județul Constanța.
În funcție de evoluția situației operative, dispozitivele de ordine și siguranţă publică vor fi amplasate cu precădere în zonele aglomerate, pentru a preveni comiterea oricăror fapte antisociale.
De asemenea, peste 250 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, în cazul producerii unor situații de urgență. Inspectoratul a alocat un număr de 120 de mijloace tehnice pentru acțiunile din această perioadă.
Începând cu data de 30 iunie, în zonele cu afluență mare de persoane, au fost operaționalizate 22 de puncte de lucru temporare, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care își petrec vacanța pe litoral. Acestea sunt repartizate astfel:
9 puncte de stingere a incendiilor: Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche;
7 puncte de prim ajutor: Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche;
6 puncte de salvare acvatică: Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul Turistic Mangalia.
Pe lângă celelalte misiuni specifice, în perioada minivacanței, jandarmii IJJ Constanța vor veghea și la desfășurarea în condiţii de siguranță a unor manifestări sportive, cultural-artistice și de divertisment, desfășurate pe raza județului Constanța. Astfel, jandarmii vor fi prezenţi la manifestări precum „Ziua Marinei Române” (Mangalia), Zilele Mangaliei (Portul Turistic Mangalia), Festivalul Kimaro (parcare Plaja Venus), Zilele orașului Cernavodă (Centrul Civic al orașului Cernavodă).
În total, pe perioada minivacanței, vor acționa, în medie, 180 de jandarmi, zilnic.
Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța va avea 130 de jandarmi la datorie, care vor acționa zilnic în stațiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, în municipiul Constanța, dar și pe plajele protejate Vadu și Corbu, pentru respectarea normelor de conviețuire socială.
Totodată, jandarmii vor fi prezenți la evenimentele cultural artistice care se vor desfășura în stațiunea Mamaia – Piațeta Perla sau în Vama Veche – Festivalul „Sunset”.
De asemenea, peste 150 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării activității de sărbătorire a „Zilei Marinei Române”, care va avea loc pe Faleza Cazino din municipiul Constanța, marți, 15 august, între orele 07:00 și 15:00.
Aproximativ 300 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, atât pe mare, cât și pe uscat.
Reprezentanții Gărzii de Coastă le recomandă persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat, să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulației, să verifice valabilitatea documentului de călătorie cu care intenţionează să tranziteze frontiera; să se asigure că dețin documentele necesare pentru autovehicul și să se informeze despre timpul de așteptare în punctele de trecere, pe site-ul Poliției de Frontieră Române, la secțiunea „Trafic Online”. În funcție de valorile de trafic înregistrate, numărul de polițiști de frontieră poate fi suplimentat.
În contextul Zilei Marinei Române, nave operative din dotarea Gărzii de Coastă vor participa la activitățile prilejuite de această sărbătoare, marți, 15 august, în localitățile Sulina, Tulcea, Constanța și Mangalia.
Specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța vor desfășura, în această perioadă, activități de prevenire și informare cu privire la efectele negative și riscurile asociate consumului de droguri, în spațiile recreaționale aglomerate, precum și la evenimentele cu public numeros.
Nu în ultimul rând, specialiștii din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța vor desfășura acțiuni de prevenire a traficului de persoane, la evenimente desfășurate pe litoralul Mării Negre, cât și în perimetrul lăcașelor de cult.
Be the first to comment