Liviu-Cristian Negoiță, primarul în funcție al orașului Cernavodă este susținut de Filiala Constanța a PNL pentru un nou mandat de primar. Realizările obținute până acum în cele două mandate de când se află în fruntea orașului, dar, mai ales proiectele aflate în derulare sunt principalele motive pentru care edilul intră într-o nouă competiție electorală.
,,Acum opt ani, când majoritatea dintre cetățenii orașului au avut încredere să-mi acorde votul și m-au ales primar al orașului Cernavodă, am promis că vor avea parte de o administrație normală și m-am ținut de promisiune. Am reușit împreună, să îmbunătățim calitatea vieții și să dezvoltăm orașul. Nevoile cernavodenilor au fost, sunt și vor fi mereu pe primul loc! Am fost, în toți acești ani, de partea cetățenilor și am respectat încredearea acordată de fiecare dată. Ușa primăriei a fost mereu deschisă și așa vă rămâne! De opt ani la Cernavodă domnește legea transparenței, a încrederii și a bunului simț iar acest lucru nu trebuie să se schimbe. Realizările acestea nu sunt doar ale mele, sunt ale noastre ale tuturor, sunt un efort comun de a ne face viață mai bună. Este o muncă permanentă care trebuie să continue pentru că în fiecare zi suntem responsabili pentru ziua de mâine,” a punctat Liviu-Cristian Negoiță, primarul în funcție al orașului Cernavodă.
Primăria oraşului administrată de primarul Liviu-Cristian Negoiţă împreună cu viceprimarul Şerif Cîrjali și echipa de consilieri locali, dar și cu sprijinul personalului din aparatul de specialitate al instituției, au realizat în perioada 2020-2024 următoarele:
,,În domeniul Administrație Publică Locală: Au fost demarate lucrările de execuție la construirea primei parcări supraetajate pe str. Medgidiei în zona blocurilor H2-H7; A fost demarată procedura de vânzare a locuințelor de tip ANL și au fost deja vîndute locuințe către solicitanți; Au fost atrase fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a altor 22 blocuri de locuințe în vederea creșterii performanței energetice; Au fost achiziționate și montate panouri informative tip LED în diferite locații din oraș;
Au fost achiziționate și implementate Avansis Mobile și Avansis Online, aplicații integrate de gestionare a relației dintre primărie și contribuabil; A fost achiziționat sistemul GIS – Sistemul de informații geografice – ce furnizează informații în format digital despre toate imobilele din domeniul public al orașului identificate prin poziția lor geografică; Au fost obținute fonduri nerambursabile și a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 7.067.341 lei pentru reabilitarea energetică a sediului primăriei; Au fost obținute fonduri nerambursabile și a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 2.049.132 lei pentru reabilitarea sediului Utilități Publice Gospodăria Comunală; A fost extins sistemul de monitorizare video al orașului;
Mijloacele de intervenție ale serviciului de gospodarire comunală au fost îmbunătațite prin achizitionarea de utilaje și echipamente: 2 ansambluri tractor-remorcă, chit hidraulic pentru sistem de tip liftpubele pentru autogunoiere, autocontainieră multifuncțională cu lamă de deszăpezire, buldozer pe senile, presă hidraulică, cositoare cu braț extensibil.
În domeniul sănătății: Din fonduri nerambursabile europene, fonduri alocate din bugetul local dar și din sponsorizările obținute de Administrația Publică Locală au fost achiziționate următoarele echipamente: Computer tomograf, mamograf, aparat radiologic mobil, ecografe, osteodensiometru, aparat anestezie, ventilatoare mecanice, incubatoare neonatologie, masa radiantă, masa de operații, lampă operații, echipament de sterilizare, aparatură totală pentru laborator, aparat determinare indice gleznă/braț, videocolposcop, electrocauter, osteodensioometru cu ultrasenete, aparat pentru terapie cu unde de șoc, video cistoscop, ecolcardiograf, reontgen mobil, ecograf doppler, ecograf 4D; Au fost obținute fonduri nerambursabile și a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 21.983.716 lei pentru reabilitarea și modernizarea Spitalui orășenesc Cernavodă.
A fost dotat ambulatoriul spitalului cu echipamente medicale, mobilier și echipamente IT; Echipa de medici a spitalului s-a mărit cu un număr de 12 medici de diferite specialități; Au fost înființate 2 compartimente noi – Ortopedie-Traumatologie și Balneofizioterapie; Au fost modernizate compartimente: BFT, spitalizare zi, ObstetricăGinecologie, Pediatrie și ambulatoriu integrat; În vederea creșterii și a eficientizării spațiului dedicat actului medical, a fost construită în curtea spitalului o clădire în care a fost mutat personalul administrativ.
În ce privește asistența social: Au fost asigurate în continuare subvenționarea încălzirii locuintelor, serviciilor și utilităților publice; Continuarea acordării beneficiilor sociale pentru copii, tineret și seniori; În 2021 am achiziționat de la SNN imobilul din str. Salciei nr. 14 cu 88 locuințe tip garsoniera ce au fost atribuite către cetățenii orașului; Căminul pentru persoane vârstnice a fost modernizat: a fost montat lift pentru persoane, a fost schimbat integral mobilerul, sistemul de desfumare, sistemul de detecție si semnalizare incendiu, s-a modernizat sistemul de supraveghere video și a fost reabilitată curtea interioară.
În ce privește educația, au fost executate lucrări de consolidare și modernizare la Corpului C din incinta Liceului Tehnologic Axiopolis Cernavoda crescând astfel numărul de săli de clasă utilizate; Au fost demarate și se apropie de final lucrările la proiectul pilot construire sală de sport școlară str. Cazărmii, nr. 6, orașul Cernavoda, din fonduri nerambursabile de la Compania Națioanală de Investiții SA; S-a construit un vestiar pentru sala de sport a Scolii Gimnaziale nr 2; Au fost modernizate locurile de joacă din curțile grădinițelor 4 și 5 din orasul Cernavoda; S-a semnat contractul de finanțare din fonduri nerambursabile pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din orașul Cernavoda în valoare de 5.257.605 lei; Terenurile de sport de la Școala Gimnaziala nr.1 și de la Liceul Teoretic Anghel Saligny au fost modernizate, a fost montat gazon sintetic profesional; A fost semnat contractul de finanțare în valoare de 4.873.244 lei al obiectivului “Reabilitare și modernizare imobil Grădinița nr. 5 din str. 9 Mai în vederea creșterii eficientei energetice”.
În ceea ce privește infrastructura, am reușit: Modernizarea străzilor Medgidiei, Canalului, Drum de Centură, Anghel Saligny, Prelungirea Seimeni, Prundului, Măcelar Gheorghe Apostol; Reabilitarea termică a unor blocuri din cartierul Columbia și cartierul Încălzire; Reabilitarea și modernizarea a 8 locuri de joacă de pe străzile: Nicolae Titulescu, Tudor Vladimirescu, Mircea cel Bătrân, Viorelelor, Liliacului, Medgidiei, Nicolae Iorga (Cartierul Nou), 24 Ianuarie; A fost modernizat sistemul de iluminat public din fonduri externe nerambursabile în valoare de 4.557.728 lei; S-a amenajat parcarea pentru autocamioane, zona Dane Agabaritice; Au fost amenajate 4 parcări pentru autoturisme pe următoarele străzi: Unirii (colț cu Crișan), Independenței, Panait Cerna și Liliacului și au fost demarate lucrările de execuție la parcarea de pe Aleea Libertații; Au fost construite alte 34 de platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor; Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” derulat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației au fost modernizate trotuarele pe strãzile Medgidiei şi Canalului din fonduri guvernametale nerambursabile; Au fost redimensionate sursele de energie electrică în zona centrală, pe str. Daciei; Am obținut finanțare în valoare de 1.500.206 lei pentru realizarea a 8 Stații de reîncărcare vehicule electrice; A fost realizată alimentarea cu energie electrică a Falezei CDMN, Cartierului Dealul Vifor si Cartierului Sere.
În domeniile Sport, Cultură, Tineret: Au fost finalizate lucrările de modernizare la Stadionul Ideal; Au fost finalizate lucrările la obiectivul de investiții Bazinul de înot semiolimpic din localitate; Au fost finalizate lucrările la obiectivul Amenajare pistă de atletism stadion Tineretului; A fost modernizată Baza Sportivă Orășenească; Au fost demarate lucrările de reabilitare a fostului leagăn de copii cu fonduri de la Compania Națională de Investiții în vederea transformării acesteia în Casă de Cultură; Au fost reabilitate și modernizate prin fonduri europene în valoare de 1.494.037 lei clădirea muzeului și clădirea fostei pielării ce s-a transformat în atelier de creație pentru copii – proiectul Hamangia („Restaurarea unei moșteniri culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”) Au fost demarate și se apropie de final lucrările la proiectul pilot Construire sală de sport școlară str. Cazărmii, nr. 6, orașul Cernavoda, jud. Constanța.”- fonduri nerambursabile de la Compania Națională de Investiții – S.A Au fost organizate evenimente de anvergură precum: Festivalul de teatru pentru copii și tineret ”Pinocchio”, ediția a XVI-a; Ziua internațională a copilului; Zilele orașului; Festivalul Concurs de Muzică Ușoară „Axiopolis”, ediția a-XII-a; Festivalului Național Folcloric “Aneta Stan”, ediția a V-a; Festivalul de muzică corală I. D. Chirescu, ediția a XLIIa; 1 Decembrie – Ziua Națională a României. De asemenea, au fost marcate evenimente și zile importante precum: Ziua Culturii Naționale, Unirea Principatelor Române, Ziua Națională a Lecturii, Ziua lui Brâncuși, Ziua Europei, Ziua Independentei de stat, Ziua Eroilor – Ziua Înălțării Domnului, Ziua Drapelului, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Ziua Armatei Române, Ziua Dobrogei,” a reamintit primarul Liviu-Cristian Negoiță.
Pentru continuarea procesului de modernizare a orașului, candidatul PNL Constanța, primarul Liviu-Cristian Negoiță, are stabilite prioritățile noului mandat:
,,Sănătatea cetățenilor va reprezenta, în continuare, un domeniu important asupra căruia ne vom concentra activitate. Avem în vedere dotarea Spitalului Orășenesc cu RMN și Angio-CT coronarian, -înființarea unui centru de îngrijiri paleative în vecinătatea spitalului (Centru de Paleație),-Continuarea programului de reabilitare și modernizare a compartimentelor la standarde europene,-Reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc Cernavodă, cu fonduri nerambursabile prin PNRR,-Continuarea eforturilor în vederea atragerii de noi medici și personal de specialitate,-Achiziționarea unui mijloc de transport care să deservească persoanele greu deplasabile la externarea din spital.
Pentru domeniile Cultură-Sport-Culte avem în vedere: -Asigurarea unui cadru propice dezvoltării și susținerii sportului de performanță și încurajarea practicării activităților sportive de către cetățeni, într-un mediu curat și sigur,-Modernizare Stadion Trust,-Construirea unor noi terenuri de sport,-Continuarea programului de reabilitare și modernizare a terenurilor de sport ale unităților de învățământ,
Educația va fi în continuare un domeniu prioritar. În acest sens, avem în vedere dotarea tuturor unităților de învățământ de pe raza orașului, din fonduri nerambursabile, prin PNRR, cu mobilier, materiale didactice, echipamente digitale și resurse tehnologice adaptate schimbărilor permanente, -Sprijinirea unităților de învățământ în vederea creșterii gradului de securitate în școli.
În ceea ce privește domeniul administrației publice, vom continua vânzarea locuințelor ANL către cetățeni și promovarea unui mediu de afaceri inovativ pentru o dezvoltare economică inteligentă.
Pentru tineret și mediu, prioritățile următorului mandat vor fi:-Construirea unui Skate Park,-Via Verde2,-Reabilitarea și modernizarea Parcului Central,-Atragerea de fonduri pentru înlocuirea stației de sortare și dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor, -Continuarea programului de amenajare a unor spații de recreere dotate cu echipamente de fitness,-Reducerea gradului de poluare la nivelul orașului prin realizarea unor perdele forestiere verzi,-Modernizare Centru pietonal SMART.
Pentru domeniul infrastructurii, se va avea în vedere:-Construire platformă suspendată Belvedere, ce oferă o imagine de ansamblu asupra orașului în zona Gării CFR,-Continuarea programului privind crearea unui sistem eficient de parcări rezidențiale prin construirea unor parcări supraetajate și supraterane, -Port pentru ambarcațiunile de agrement, -Continuarea programului de preluare a apelor pluviale din zona centrală, -Continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor de pe raza orașului prin ,,Programul local multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Cernavodă, -Modernizarea și reabilitarea energetică a clădirilor ce asigură servicii publice, -Reabilitarea iluminatului arhitectural al clădirilor publice pentru punerea în valoare a acestora, -Înființarea unei zone rezidențiale pe o suprafață de 4,5 hectare și punerea la dispoziția cetățenilor a două proiecte de casă, cu titlu gratuit, -Amenajare platformă industrială pentru atragerea de investitori în vederea creării de noi locuri de muncă, -Continuarea demersurilor necesare cu operatorul și furnizorul de apă potabilă în vederea reabilitării rețelei pe strada Seimeni și pe alte tronsoane afectate, precum și extinderea rețelei, în cartierele noi, -Modernizarea rețelei de agent termic secundar și tehnologizarea punctelor termice în vederea eficientizării costurilor pentru consumatori, -Reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere pe străzile ce au suferit intervenții, Modernizarea străzii Fundătura Independenței, -Extinderea unor lucrări de reparații și consolidare la Podul Sfânta Maria, -Sistem rutier modern și functional.
Un mare avantaj și sprijin pentru primari va fi Florin Mitroi, care, cu siguranță va fi viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța. Din această funcție, va sprijini investițiile și proiectele derulate de UAT-urile din județul nostru,” a concluzionat Liviu-Cristian Negoiță, primarul în funcție al orașului Cernavodă, candidatul PNL Constanța pentru un nou mandat de primar.
Be the first to comment