La Universitatea Ovidius din Constanța a fost vernisată expoziția “Ovidius Art Exhibition”

Universitatea Ovidius din Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a vernisat, săptămâna aceasta, expoziția „Ovidius Art Exhibition”, manifestare culturală a profesorilor și studenților, specializările Pedagogia artelor plastice și decorative (licență) și Educația vizuală prin studiul peisajului și al figurii (master), organizată sub egida Centrului de Cercetare Științifică și Creație Artistică „Euxin”.

Expoziția panotată în holul central al Corpului A din Campusul UOC poate fi vizitată până pe data de 15 decembrie, intrarea fiind liberă, în condițiile specific impuse de pandemie.

Potrivit organizatorilor, evenimentul reprezintă o punte între deceniile de experiență artistică și creativitate ale profesorilor și noile perspective și conexiuni imagistice deosebite, aparținând studenților.

„Experimentul lucrului împreună în atelierul Facultății de Arte și împărtășirea finalității acestuia, adică expunerea pe simeze, pune artiștii vizuali, profesori și studenți laolaltă, într-o conexiune profundă de cunoaștere și redare a realităților esențiale ale actului educațional”, a declarat decanul facultății, prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Profesorii care au participat cu lucrări în cadrul „Ovidius Art Exhibition” sunt: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, lect. univ. dr. Lelia Rus, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, asist. univ. dr. Florentin Sîrbu, asist. univ. dr. Dragoș Petrișor și conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, curatorul expoziției.

„Ovidius Art Exhibition” este o manifestare artistică ce militează pentru libertatea de creație și de exprimare, în contextul adaptării la noua realitate impusă de pandemie.

„În această nouă realitate, actul educațional universitar a devenit extrem de complex, iar lucrările profesorilor și studenților noștri dimensionează, din perspectivă plastică, percepțiile privind noile necesități psihologice ale miracolului și oferă publicului spectator tot atâtea ipostaze estetice ale instantaneelor realității subiective”, a declarat ofițerul de Comunicare și PR al Facultății de Arte, conf. univ. dr. Alina Cristea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*