Începe anul școlar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” organizează luni, 9 septembrie, începând cu ora 09.00, la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, festivitatea de deschidere a anului de învățământ 2024-2025.

Aproximativ 500 de elevi vor lua loc în formație, în prima lor zi de școală, cu dorința de a-și forma și dezvolta competențele adecvate profilului militar și specializării matematică-informatică, în vederea admiterii ulterioare în instituțiile militare de învățământ superior sau postliceal.

Conform tradiției, cei 144 elevi de clasa a IX-a (43 de fete și 101 băieți) vor rosti, în prima zi din postura de liceeni, legământul de credință: „Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie Patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

De asemenea, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” va organiza luni, 09 septembrie, ora 12.00, festivitatea de începere a anului de învățământ 2024-2025.

Elevii de anul I și anul al II-lea își vor ocupa locul în formație și vor defila pe platoul instituției militare de învățământ, în prezența conducerii Statului Major al Forțelor Navale, a reprezentanților Statului Major al Apărării, a comandanților de unități și mari unități din Forțele Navale Române, precum și a cadrelor didactice, părinților și apropiaților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*