Garda de Coastă: Peste 3,5 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, din județul Constanța, în acest sezon estival

PTF Vama Veche. FOTO Adrian Boioglu

Peste 3,5 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, din județul Constanța, în acest sezon estival, informează Garda de Coastă.

„Au tranzitat punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, din județul Constanța, peste 3,5 milioane de persoane, folosind aproximativ 900.000 mijloace de transport.

Se poate observa numărul foarte mare de persoane și autovehicule care au facut obiectul verificărilor in frontieră. Pentru fiecare dintre aceste persoane și autovehicule, politistii de frontiera din cadrul Gărzii de Coastă au verificat indeplinirea condițiilor de intrare sau iesire din țară, acordându-se o atenție sporită situațiilor în care au fost implicați cetățeni români minori, dar și să prevină sau să combată săvârșirea unor fapte care aduc atingere regimului juridic al frontierei de stat.

Deși numărul de persoane și autovehicule a fost unul foarte mare, timpul de așteptare în punctele de trecere a fost gestionat corespunzător. Nu s-au înregistrat valori mai mari de 50 de minute, pentru autoturisme, decât foarte rar și punctual, intervenindu-se de fiecare dată pentru diminuarea acestuia” – Garda de Coastă.

Printre măsurile luate de Garda de Coastă încă de la începutul verii se numără: suplimentarea numărului de polițiști de frontieră atât pentru verificările de frontieră cât și pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere, utilizarea stațiilor mobile de control, a aplicației E-DAC și folosirea la maxim a infrastructurii rutiere existente.

În această perioadă, au fost executate 268 misiun cu mijloacele de mobilitate navală din dotarea Garzii de Coasta, in zona de competență la Marea Neagră, având ca scop prevenirea și combaterea migrației ilegale pe Marea Neagră, dar și a braconajului piscicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*