Începute în această primăvară, lucrările la noul stadion din Cernavodă avansează cu repeziciune, iar iubitorii fotbalului din orașul dunărean nutresc speranța că, nu peste mult timp, vor putea să-și încurajeze favoriții din tribunele unui stadion modern.
În plus, cernavodenii știu cât de importantă este nevoia de mișcare. Mai ales atunci când ai de a face cu o pandemie. Spațiile în care sportul poate fi făcut organizat sunt utile în orice mare localitate, iar Cernavodă nu face excepție de la această regulă.
“De foarte mulți ani, iubitorii de sport din Cernavodă veneau să-și susțină favoriții și își doreau și un stadion nou. Iar acest lucru este pe cale să se înfăptuiască! Lucrăm la construcția unui stadion nou, modern, cu 700 de locuri, cu nocturnă, cu locuri de parcare. Suntem mândri că am demarat lucrările, oamenii ne felicită pentru stadion și pentru această investiție”, a declarat – pentru Constanța NEWS – Șerif Cîrjali, viceprimarul orașului Cernavodă.
Administrația Publică Locală a dedicat acestui obiectiv de investiții suma de aproximativ 10,6 milioane lei, iar la finalizarea lucrărilor cernavodenii vor avea la dispoziție un stadion ce va oferi condiții civilizate de vizionare a evenimentelor sportive.
“Acest obiectiv de investiții se întinde pe o suprafață de 17.770 de metri pătrați. Modernizarea presupune atingerea unei capacități de 721 locuri, după cum urmează: 700 locuri pentru spectatori, șapte locuri pentru spectatori cu dizabilități, precum și 14 locuri de protocol. Stadionul de fotbal va fi dotat cu sistem de irigații, instalație nocturnă, pistă de atletism (3.106 mp), 41 de locuri de parcare pentru autoturisme și 2 locuri special amenajate pentru autocare”, a declarat – pentru Constanța NEWS – primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță.
Construcția tribunei include funcțiuni specifice jocului de fotbal și pentru competițiile atletice, cu toate anexele necesare. Tribuna oficială va fi prevăzută cu vestiare pentru 2 echipe, ce vor fi dotate cu dușuri și grupuri sanitare pentru sportivi, cabinet medical, vestiar pentru arbitri, spații tehnice, grupuri sanitare pentru public, spații pentru depozitare, instalație nocturnă, sistem de iluminare artificială a incintei, sistem de supraveghere video, precum și sistem de sonorizare și adresare publică. Accesul cu mașina la stadion se va face atât din strada Medgidiei, cât și din strada Canalului, iar accesul pietonal se va face din zona Parcului Central.
La fața locului, echipele de muncitori lucrează în ritm alert, mai ales că a fost depășită și o problemă apărută ulterior, dar care a necesitat modificarea proiectului.
“Am întâmpinat câteva greutăți, în zona în care trebuie să construim radierul pentru tribună și unde a trebuit să protejăm conductele pentru apa pluvială. Am făcut niște pereți, de la patru metri adâncime, am turnat o placă, a trebuit să și dărâmăm un cămin pe care îl vom reconstrui la trei metri mai în spate. Este bine că am rezolvat cu această retricție, iar de acum lucrările vor înainta într-un ritm mai rapid”, a rezumat stadiul lucrărilor Marius Pelin, inginer constructor.
În această perioadă se lucrează la zona de tribune și vestiare, dar și la cei patru stâlpi pentru instalația de nocturnă.
“Am terminat cu startul de piatră spartă și urmează să se toarne peste armătura de fier și să mergem cu radierul până la capăt. Vor fi patru stâlpi de nocturnă, deja am început lucrările la primul, într-o zonă care nu interferează cu cea în care se lucrează la radier. Terenul va avea dimensiuni omologate pentru activitatea fotbalistică, dar și pistă de atletism, va beneficia de sistem de irigare, iar dotările vor fi moderne. Concluzionând, o mică bijuterie”, a mai adăugat reprezentantul constructorului.
Termenul de execuție al lucrării este septembrie 2021, dar constructorul a promis că lucrările vor fi terminate mai repede. Echipa locală de fotbal, CS Axiopolis Cernavodă, evoluează în liga a treia, însă clubul are și o secție de atletism la care performează câțiva tineri sportivi de mare perspectivă.
Be the first to comment