Primăria Rasova face investiții în cultură și în educație. Astfel, fostul sediu al Primăriei din Rasova va fi transformat într-un muzeu, iar fosta clădire, unde în urmă cu zeci de ani era primăria din Cochirleni devine un centru multifuncțional, acolo unde vor fi făcute birouri unde angajații administrației publice locale se vor deplasa săptămânal și vor sta de vorbă cu oamenii din sat încercând să îi ajute în rezolvarea problemelor. Astfel, aici vor exista un birou de cadastru și unul de taxe și impozite. De asemenea, tot aici primarul și viceprimarul vor acorda audiențe pentru cei din Cochirleni. Totodată, Primăria intenționează ca tot în această clădire să fie realizat un cabinet medical.
Un alt proiect dorește să modernizeze școala din Cochirleni. Aici învață 200 de copii, iar după finalizarea lucrărilor ei vor beneficia de o școală la cele mai moderne standarde.
Consilierul personal al primarului, Marian Moroiu, a declarat pentru CTnews, că fostul sediu al primăriei din Cochirleni se va transforma într-un centru multicultural. Aici va fi amenajat și un cabinet medical, dar și un birou al Primăriei Rasova unde cetățenii din Cochirleni vor beneficia de consultanța angajaților din administrația publică locală.
“Localitatea Cochirleni este parte din UAT Rasova și ne dorim ca cetățenii să aibă aceleași facilități și condiții de trai pe care le au și rasovenii din Rasova. Ne-am gândit ca fostul sediu al primăriei din Cochirleni să intre în reabilitare.
El este prins pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Deocamdată, nu s-au deschis linii de finanțare pentru el, dar sigur vor fi.
Acolo, Primăria va dezvolta un centrul multicultural, va exista și un cabinet medical, cred eu foarte necesar, va exista un punct de lucru al Primăriei unde salariații primăriei se vor deplasa și vor intermedia toată relația între oamenii din Cochirleni și administrație astfel încât cei din Cochirleni să fie degrevați de tot acest drum, de pierdere de timp și bani pentru a-și rezolva problemele necesare cu Primăria”, a declarat Marian Moroiu.
O altă investiție are în vedere realizarea unui muzeu în Rasova. Primarul Mihalache Neamțu dorește ca acest muzeu să fie amenajat în fostul sediul al primăriei din comună și să devină un punct de atracție chiar și pentru turiștii străini care vor ajunge în localitate.
“Întâmplarea a făcut ca fostul director al Muzeului de Istorie din Constanța să fie din Rasova, într-o zi când a venit aici am purtat o discuție și i-am spus că mi-aș dori un muzeu. Mi-a dat tot concursul și am ajuns la înțelegerea ca eu să renovez clădirea și am predat-o Consiliului Județean care va amenaja muzeul.
Aici mi-aș dori să regăsesc pietrele prețioase pe care le avem în zona comunei și nimeni nu le-a prețuit niciodată. Mi-aș dori ca orice cetățean străin care vine pe drumul județean 223A să oprească la Rasova și să viziteze muzeul nostru, care cred că va fi un brand al comunei Rasova”, a declarat Mihalache Neamțu.
La rândul său, Ion Poenaru, viceprimarul din Rasova, crede că la acest muzeu ar trebui să fie expuse obiectele de la fosta cetate Sucidava. El își dorește ca lucrările de amenajare să fie finalizate cât mai repede pentru ca toata lumea să vadă că Rasova face parte dintr-o zonă istorică.
Aici au fost descoperite ruinele unei așezări pe care arheologii au datat-o ca fiind din secolele IX –XI, dar și ale unei așezări romane. De asemenea, pe un deal aflat în Rasova și Dunăreni a fost găsită cetatea Sucidava.
Nu este singura investiție importantă pe care Primăria Rasova o va face la Cochirleni. Ion Poenaru a anunțat că școala din sat va fi modernizată. Vor fi schimbate ferestrele, ușile, va fi pus alt parchet, clădirea va fi izolată termic. De asemenea, mobilierul, tabla vor fi noi.
“Școala din Cochirleni va fi reabilitată în totalitate, modernizată. Începând de la temelie, cu izolație termică, vor fi schimbate termopanele, tot ceea ce înseamnă ferestre și uși. Vor fi schimbate caloriferele, bănci, tablă. Se va face tot ce este necesar. Școala va fi modernizată în totalitate”, a povestit viceprimarul din Rasova.
La școala din Cochirleni învață 200 de copii. Ion Poenaru a precizat că aceștia sunt viitorul localității și vor beneficia de cele mai bune condiții de studiu.
Be the first to comment