FOTO VIDEO Primăria Cernavodă transformă garajele învechite în locuri de parcare moderne, soluție la deficitul de parcări din oraș

Primăria Cernavodă transformă garajele învechite în locuri de parcare moderne. FOTO Paul Alexe

Cernavoda se confruntă cu un deficit semnificativ de locuri de parcare, iar această problemă a determinat primăria să acționeze pentru a îmbunătăți situația. Astfel, primăria orașului Cernavoda a luat o decizie radicală și, probabil, nu pe placul unora dintre cetățenii săi, în tentativa de a rezolva problema locurilor de parcare în oraș.

Astfel, recent, administrația locală a finalizat și dat în folosință o nouă parcare acoperită, într-o zonă cu un deficit major de locuri de parcare. Această acțiune a implicat demolarea unor garaje vechi, dar a deschis calea pentru o soluție modernă și mult așteptată de către locuitorii orașului.

„Continuăm programul de amenajare și modernizare a locurilor de parcare din orașul Cernavoda. În această zonă, pe Aleea Libertății, până nu mult timp în urmă erau zece garaje și s-au supărat zece cetățeni că le-am cerut să-și demonteze garajele, unele vechi, în care țineau tot felul de materiale. Acum, primăria a amenajat 44 de noi locuri de parcare, acoperite, alte 20 descoperite și patru locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități”, a explicat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavoda, Șerif Cîrjali.  

Investiția s-a realizat cu bani de la bugetul local, iar în perioada următoare administrația locală va realiza un regulament de închiriere a acestor locuri de parcare.

„Toată investiția s-a ridicat la 1,8 milioane lei, iar acum cetățenii, posesori de autoturisme, sunt mulțumiți și au doresc să vină să facă cerere de închiriere pentru a avea parcarea lor. Deocamdată nu avem un regulament, ca să putem închiria spațiile de parcare, însă domnul primar dorește să amenajăm cât mai multe locuri de parcare și după aceea să le închiriem, astfel încât fiecare cetățean să aibă locul său de parcare.

Ne gândim la un regulament de închiriere a locurilor de parcare care să mulțumească pe toată lumea, nu dorim să scoatem locurile la licitație, pentru că nu dorim să se ajungă la sume foarte mari. Bineînțeles, vor avea acces doar riveranii, cei care locuiesc în zona respectivă”, a punctat viceprimarul.

La nivelul orașului Cernavoda, sunt înregistrate aproximativ 15.000 de mașini, înmatriculate și luate în evidență la serviciul de taxe și impozite al primăriei, iar numărul de parcări amenajate, existente, acoperă doar 20 la sută din necesar.

”Numărul mașinilor înmatriculate este în creștere de la an la an, mașina fiind o necesitate, nu un lux. Noi suntem conștienți de faptul că numărul actual de parcări nu acoperă necesarul, de aceea vom continua cu proiectele de amenajare de noi locuri de parcare. În prezent, avem un proiect în zona H-uri, pentru o parcare supraetajată cu 102 locuri, un alt proiect, tot pentru o parcare supraetajată, în Cartierul Columbia, precum și o parcare la sol în zona Cartier Încălzire”, a mai spus Șerif Cîrjali.  

Viceprimarul a dorit să lămurească și situația celorlalte garaje vechi din oraș.

„În ceea ce privește zonele în care încă există garaje vechi, nu le vom demola până în momentul în care nu vom avea proiecte pentru amenajarea unor locuri de parcare noi, moderne, în zonele respective. Nu demolăm garaje, numai de dragul de a le demola”, a concluzionat Șerif Cîrjali.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*