FOTO VIDEO Primăria Cernavodă construiește rețele de canalizare pentru străzile din oraș lipsite de acest serviciu indispensabil pentru standardele secolului 21

Primăria Cernavodă construiește rețele de canalizare pentru străzile din oraș lipsite de acest serviciu. FOTO Paul Alexe

În orașul Cernavodă, administrația locală a identificat o situație mai puțin întâlnită pentru vremurile în care trăim, câteva dintre străzile aflate în localitate nefiind racordate la rețeaua de canalizare, ele nefiind incluse niciodată, de nicio administrație locală, în acest plan. Din acest motiv, primarul Liviu-Cristian Negoiță a cerut echipei sale să identifice toate străzile aflate în această situație, realizarea unei rețele de canalizare pe străzile care nu au beneficiat niciodată de acest sistem fiind crucială din mai multe motive.

În principal, o rețea de canalizare modernă nu doar îmbunătățește condițiile de trai ale locuitorilor, ci are și un impact pozitiv asupra sănătății publice și a mediului înconjurător. Prin eliminarea riscului de poluare a apelor subterane și a suprafețelor, o rețea de canalizare eficientă poate contribui la reducerea bolilor transmise prin contaminarea apei și poate sprijini activitățile de dezvoltare urbană durabilă. Astfel, implementarea unui sistem de canalizare modern aduce beneficii semnificative comunității din Cernavodă și contribuie la alinierea infrastructurii orașului la standardele secolului 21.

„La solicitarea domnului primar, au fost identificate toate străzile care au au rețea de canalizare, iar aici vorbim despre Nicolae Bălcescu, pe care ne aflăm, strada Îndiguirii, o stradă mai dificilă, dar și strada Dimitrie Bolintineanu”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavoda, Șerif Cîrjali. 

Odată identificate aceste străzi, s-a trecut la realizarea proiectelor de realizare a rețelelor de canalizare și de racordare la rețeaua principală, a orașului Cernavoda.

Am realizat proiectele de construire a rețelei de canalizare și am început cu această stradă, Nicolae Bălcescu, acesta fiind și motivul pentru care strada nu a fost cuprinsă până acum în planul de asfaltare, deoarece am dorit mai întâi să realizăm canalizarea. Strada Nicolae Bălcescu este una dintre străzile care se află în „buricul” orașului, pe care nu s-a făcut canalizare, nu știm de ce, așa am preluat-o. Administrația locală a decis să facă și aici rețea de canalizare, aici există sistemul de încălzire, de apă curentă și pluvial, dar nu exista rețea de canalizare”, a explicat reprezentantul administrației locale. 

Evident, la încheierea lucrărilor, se va trece a asfaltarea străzii, astfel încât locuitorii din zonă să poată beneficia de cele mai bune condiții de acces la propietățile lor.

„La finalul acestor lucrări, va urma o reparație capitală a acestei străzi, începând cu trotuarele, covor asfaltic, cu rigole, intrări rezidențiale, tot ceea ce este necesar. Estimăm că vom încheia aceste lucrări la finele lunii iulie, apoi ne apucăm de asfaltare”, a dat asigurări viceprimarul Șerif Cîrjali.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru cele trei străzi este de aproximativ 1,6 milioane lei, fără TVA, cu mențiunea că pentru strada Îndiguirii se va realiza parţial racordarea utilizatorilor la colectorul existent de canalizare. În această situație, deoarece nu se mai poate asigura adâncimea de îngheț, locuitorii din zonă vor fi nevoiți să îşi monteze staţii de pompare proprii, pentru evacuarea apelor. Pentru cealaltă parte a utilizatorilor, se va realiza un nou colector, prin spatele curţilor.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*