FOTO VIDEO Primăria Cernavodă asfaltează drumul de centură, soluție pentru decongestionarea traficului și revitalizarea zonei urbane de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

Primăria Cernavodă asfaltează drumul de centură. FOTO Primăria Cernavodă

Primăria Cernavodă continuă unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră, având ca obiectiv asfaltarea drumului de centură al orașului, practic ultima parte a planului ce a mai cuprins și asfaltarea străzilor Medgidiei și Canalului. Acest proiect ambițios urmărește descongestionarea traficului din centrul orașului și revitalizarea unei zone cu potențial considerabil, situată pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră.

„De la intrarea în orașul Cernavodă, noi am început prin a face strada Medgidiei, strada Canalului și drumul de centură. Acum lucrăm pe drumul de centură, în spate la Penny, aici unde era un drum betonat, un beton care s-a deteriorat. În ultimul timp, cetățenii ne întrebau când vine rândul să reabilităm acest drum și, iată, a venit rândul. În fiecare zi, în jurul orei 16, când lumea iese de la muncă, strada Medgidiei se aglomerează foarte mult, iar odată cu realizarea acestui drum se poate intra pe șoseaua de centură, de la Elcomex, pentru a se ajunge la cele două supermarket-uri din zonă, astfel că se va descongestiona traficul din oraș”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Prin reabilitarea și modernizarea acestui drum de centură, administrația locală dorește să ofere o alternativă eficientă pentru traficul de tranzit, reducând astfel aglomerația și poluarea din zonele centrale.

„Este un drum foarte circulat, în special de camioane și TIR-uri. Mai mult, odată cu reabilitarea drumului de centură se face un pas către redeschiderea acestei zone pentru publicul larg”, a explicat Șerif Cîrjali.

În același timp, această inițiativă va facilita accesul către malul canalului, deschizând noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

„Va fi o zonă frumoasă, cu firul apei pe o parte, Canalul Dunăre-Marea Neagră, iar pe cealaltă parte vom face o zonă rezidențială, unde vor fi construite case, blocuri, vom readuce la viață o zonă care fusese uitată de către administrațiile locale trecute”, a adăugat viceprimarul.

În total, este vorba despre aproximativ doi kilometri de șosea asfaltată, stratul de asflat urmând a fi unul special, capabil să preia traficul greu.

„Drumul pe care îl reabilităm are o lungime de un kilometru 890 metri și totul va fi asfaltat, se va turna un strat de șase centimetri de asfalt, după care se va așterne geogrile, pentru consolidarea structurii asfaltice, prevenirea și întarzierea apariției fisurilor în structura rutieră, după care urmează stratul de uzură, de patru centimetri, deci un total de zece centimetri de asfalt. Pe partea stângă a drumului se amenajează un trotuar, pe o lungime de un kilometru și jumătate, plus o rigolă de beton, iar pe cealaltă parte o rigolă, nebetonată”, a punctat Șerif Cîrjali.

Odată finalizată asfaltarea și reamenejarea zonei, orașul Cernavodă va beneficia de un plus valoare în ceea ce privește infrastructura rutieră, urmând a crește confortul și calitatea vieții pentru locuitorii săi.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*