Primăria Cernavodă a organizat un spectacol de folclor în interpretare coral-instrumentală în zona Via Verde, iar sute de oameni au fost prezenți la eveniment. Primăria dorește ca prin astfel de manifestări să pună în valoare frumusețea acestei zone și să ofere locuitorilor orașului spectacole culturale.
Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a spus pentru CTnews, că locuitorii au apreciat această inițiativă Primăriei.
“A trebuit să facem eforturi deosebite să terminăm lucrarea aceasta. Via Verde se numește. Este pe malul Dunării și malul Canalului și încercăm să punem în valoare această zonă și creăm tot felul de ocazii culturale cum este acesta.
Într-adevăr încercăm să sensibilizăm cetățenii, adică să fie mai buni. Oamenii trebuie să fie mai buni și din acest considerent încercăm să facem evenimente de genul ăsta.
Este o idee bună să facem mai multe ediții. Noi am făcut și două scene pe Via Verde, tocmai pentru a face evenimente de genul acesta. Este foarte multă lume pe Via Verde și într-adevăr oamenii au apreciat lucrul acesta”, a afirmat Șerif Cîrjali.
Preotul Mihail Lupu de la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Cernavodă, a vorbit pentru CTnews cum i-a venit ideea unui asemenea spectacol în zona Via Verde.
“Mi-am dorit foarte mult acest eveniment pentru că sunt fiu al orașulu și mergând cu Corala Armonia prin țară și prin afara țării, am văzut foarte mulți oameni care se bucură enorm de ceea ce aud și mi-am zis de ce nu putem să facem și noi acest lucru în oraș pentru că e un oraș foarte frumos. Primăria, Consiliul Local înfrumusețează cât pot orașul. Vin foarte des cu copilașii aici, pe Via Verde și fiind în plimbare cu copiii, m-am gândit de ce nu un concert aici, pe Via Verde. Am mers, am vorbit cu domnul primar. L-am întrebat dacă se poate, dacă s-ar putea realiza acest proiect, cum și în alte orașe se poate și am aduce un plus orașului și l-am scoate puțin la lumină. Pentru că ce știu oamenii despre Cernavodă? Foarte puține lucruri doar despre centrala nucleară sau Gânditorul care, pe nedrept, este pus ca și cultură Hamangia, Gânditorul este de la Cernavodă. Cernavodă are oameni foarte minunați, oameni de o mare valoare. Ne aduce aminte de Ioan D. Chirescu, un mare compozitor și de mulți alți oameni”, a afirmat preotul Mihail Lupu.
El a subliniat și importanța unor astfel de spectacole pentru locuitorii din Cernavodă.
“M-am gândit Cum ar fi să fie în aer liber acest spectacol. Anul trecut am organizat în Casa de Cultură. Dar totuși, Armonia te îmbie. Tot ce avem pe lângă noi verdeață, avem Dunăre, avem Canalul Dunăre-Marea Neagră, avem Podul Carol I, oamenii care se plimbă în voie. Ei bine, acestea se vor împodobi cu ceva muzică folclorică, arătându-ne că omul așa a trăit frumos, în natură.
Ne-am dori pentru că pe lângă ce fac Primăria, Consiliul local, pe lângă ce fac ei pe partea aceasta sportivă, de educație, avem nevoie și de o educație a spiritului. Adică vedem că se se fac foarte multe investiții cu bazin de înot, cu săli de sport, cu piste de biciclete. Sunt foarte bune, însă, peste ele noi avem sufletul. Și sufletul dacă se împodobește, sigur că va și aprecia ce se face frumos. Or, dacă rămânem la acest stadiu, să zic lumesc, tot timpul omul va fi nemulțumit. Când se face ceva, omul e nemulțumit că nu s-a făcut așa, că nu s-a făcut invers. În momentul în care se împodobește și sufletul și lucrează cu Dumnezeu și sperăm să fie cât mai multe proiecte de felul acesta, omul știe să aprecieze, să iubească, să trăiască altfel viața la adevăratul ei sens”, a mai povestit preotul Mihail Lupu.
Vasilica Radu Burcea, inspector în cadrul Primăriei Cernavodă a declarat că Via Verde a găzduit primul concert de muzică folclorică pe interpretare corală.
“În deschidere au cântat Corul Ioan D. Chirescu al Casei de Cultură Cernavoda. Apoi și Corala bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniați de Orchestra Muzica Divertis din Republica Moldova.
Ocazia specială a acestui eveniment este legată de Ziua Eroilor, ziua Înălțării Domnului. S-a dorit ca oamenii, cetățenii, să aibă parte de ceva special cu această ocazie. Zona e foarte frumoasă, merită promovată. După cum se poate vedea, avem cele două poduri și de o parte și de alta, Podul Anghel Saligny și Podul Sfânta Maria. Peisajul este feeric, vremea este bună, muzica va fi de calitate. Acum așteptăm cetățenii să se bucure de acest spectacol minunat”, a povestit Vasilica Radu Burcea.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment