Vești bune pentru tinerii din Cumpăna. Continuă lucrările la obiectivul de investiţii “Locuinţe pentru tineri destinate inchirerii, strada Vasile Pârvan nr.1E, comuna Cumpăna”. Tinerii din localitate care nu își permit o locuință, vor avea șansa de a se muta în noile imobile.
“Ne referim la cele 64 de unități locative pentru tinerii comunei Cumpăna, blocuri care sunt atât de așteptate după doi ani de la semnarea contractului de execuție. Blocul doi se află la faza de cofrare, iar blocul unu la compactarea pământului. Termenul de finalizare e mai 2023. Avem 47 de tineri pe lista de priorități în așteptare pentru repartiție pentru locuința adresat tinerilor, dar avem încă 300 de dosare care așteaptă să fie evaluate. Evaluarea se poate efectua chiar dacă cererea e depusă din 2018”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.
Recunoscută pentru proiectele realizate cu ajutorul fondurilor europene și de la bugetul statului, comuna Cumpăna din județul Constanța este un model de succes. Având în vedere că în ultimul deceniu comuna s-a dezvoltat foarte repede, iar natalitatea a înregistrat o creștere considerabilă și primăria a fost pusă în fața provocării de a da curs rapid numărului mare de cereri de locuințe. Pentru a beneficia de acestea, cei care depun cererea trebuie să îndeplinească anumite criterii.
“Sunt criterii stabilite de Agenția Națională de Locuințe. Vârsta de la 18 la 35 de ani s-a extins până la 40 de ani, cu condiția să fi avut până în 35 de ani când au depus cererea, este vorba despre punctajele pe care le au de obținut, dacă sunt căsătoriți, dacă au copii, dacă au studii superioare, dacă au fost crescuți la casa de copii, acestea ar fi criteriile. Cei care beneficiază de locuințe trebuie să facă dovada că au domiciliul în Cumpăna cu trei ani înainte de depunerea cererii pentru locuința ANL. Altfel ar fi venit astăzi, ar fi făcut un contract de închiriere și tot astăzi ar fi depus cererea. E nedrept față de tinerii comunei, care așteaptă și grija noastră sunt tinerii comunei. Avem 128 de unități locative, din păcate insuficiente. Tinerii au nevoie de o locuință. Tocmai de aceea am avut grijă ca în paralel cu această soluție de acordatre a unei case, în parteneriat cu Habitat for Humanity construim locuințe nu doar pentru tineri ci și pentru cei care până la 35 de ani nu au reușit să dobândească o locuință proprie”, a transmis Mariana Gâju.
Acest program de investiții prevede construcția de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (ordonator principal de credite), prin Agenția Națională pentru Locuințe (ordonator secundar de credite) are în vedere realizarea de locuințe destinate tinerilor ale căror venituri nu le permit accesul la o locuința în condițiile pieței.
Be the first to comment