FOTO VIDEO Lucrările de asfaltare din cartierul „I.D. Chirescu” din Cernavodă, un proiect de modernizare realizat integral din fonduri locale

Lucrări de asfaltare din cartierul „I.D. Chirescu” din Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

Cartierul „I.D. Chirescu” din Cernavodă se află în plin proces de modernizare, printr-un proiect amplu care vine în întâmpinarea nevoilor locuitorilor din zonă. Pentru prima dată, străzile cartierului, aflat într-o zonă care până acum nu a beneficiat de asfaltare, vor fi acoperite cu un strat nou de asfalt, într-un proiect finanțat integral din bugetul local.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a explicat în detaliu, pentru CTnews, stadiul lucrărilor și planurile administrației locale pentru acest cartier.

„Aici s-a creat un cartier nou. Suntem pe strada Pelicanului, Corbului – este cartierul cu nume de păsări – și da, domnul primar a luat-o de la zero. Am instalat rețeaua de apă potabilă, rețeaua de canalizare, sistemul de termie pentru apă caldă și căldură, care urmează să fie optimizat în această iarnă, și iluminatul public”, a precizat Cîrjali.

Această zonă, recent dezvoltată, nu dispunea de infrastructura necesară care să asigure confortul locuitorilor, astfel că, odată cu acest proiect, locuitorii cartierului „I.D. Chirescu” vor beneficia de drumuri asfaltate, trotuare și un sistem eficient de colectare a apelor pluviale.

„Acum suntem la ultima fază în care punem la punct sistemul de colectare a apei pluviale, amenajăm trotuarele, montăm bordurile și turnăm asfaltul. Vor fi două straturi de covor asfaltic, trotuarele vor avea o lungime de 1.800 de metri și 4.000 de metri pătrați de asfalt în două straturi”, a adăugat viceprimarul.

Potrivit adjunctului primarului Liviu Negoiță, valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1.900.000 de lei, sumă acoperită integral din fondurile bugetului local.

„Am încercat să accesăm ceva, dar nu am reușit, așa că de la A la Z am făcut totul din fonduri proprii. Cetățenii au fost supărați la început și ne cereau măcar să le pietruim inițial drumurile, dar acum s-au convins că domnul primar s-a ținut de cuvânt”, a explicat Șerif Cîrjali.

Sceptici la început, locuitorii cartierului „I.D. Chirescu” au început, treptat, să își schimbe părerea, pe măsură ce lucrările au avansat, iar modernizarea a devenit vizibilă. Viceprimarul mărturește că oamenii din cartier și-au recăpătat încrederea în administrația locală.

„Unii dintre ei nici nu mă mai salutau, considerând că suntem neserioși, dar acum s-au convins, au început din nou să mă salute, ne-am împăcat, cum s-ar zice”, a punctat oficialul.

Deși proiectul a întâmpinat unele dificultăți cauzate de condițiile meteo, lucrările continuă într-un ritm susținut.

„Dacă nu era ploaia de ieri, o ploaie torențială, puteam să avansăm mai mult cu lucrările. Acum s-a format noroi, cimentul proaspăt turnat a fost afectat, dar vom accelera”, a spus Cîrjali.

După finalizarea așternutului de piatră, va urma turnarea celor două straturi de asfalt, iar termenul de finalizare a întregii lucrări este de aproximativ două luni.

Lucrările din cartierul „I.D. Chirescu” reprezintă una dintre dovezile de implicare ale administrației curente de la Cernavodă pentru îmbunătățirea infrastructurii și pentru a spori condițiile de trai ale oamenilor. Prin astfel de proiecte, primarul Liviu Negoiță și echipa sa demonstrează că investițiile din bugetul local pot aduce schimbări semnificative în viața comunității.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*