Cu lucrările la rețeaua de canalizare finalizate, în localitatea Satu Nou din comuna Mircea Vodă a început etapa asfaltărilor, astfel încât nicio stradă să nu mai rămână înglodată în nori de praf și noroaie până la glezne. Utilajele sunt deja pe teren, au nivelat suprafețele, au turnat stratul de pietriș, iar muncitorii dau zor să ducă lucrările la bun sfârșit cât mai curând cu putință.
Primarul comunei Mircea Vodă, George Ionașcu, a ieșit și el pe teren pentru a superviza desfășurarea șantierului:
„Începând cu primăvara acestui an, 2024, am reușit să recepționăm lucrările de canalizare și putem să trecem la etapa următoare să modenizăm și să reabilităm drumurile. Era o etapă necesară, astfel încât să nu fim nevoiți să muncim de două ori, erau teste de făcut, acele camere video care merg pe conducte, să nu ne trezim că dăm drumul la lucrări, asfaltăm, după care trebuie să spargem din nou”, a declarat acesta, pentru CTnews.
Locuitorii din Satu Nou au înțeles importanța lucrărilor și au suportat disconfortul generat de utilaje și săpături, mai ales că întregul efort nu aduce decât beneficii comunității. Mai mult decât atât, oamenii au înțeles că înaintea etapei de asfaltare a străzilor era necesar să se finalizeze proiectul privind rețeaua de canalizare a localității.
Până acum, spune primarul, doar o suprafață de circa șapte kilometri de străzi de pe raza comunei Mircea Vodă era acoperită cu asfalt. După finalizarea actualelor lucrări, comuna va fi asfaltată în proporție de peste 90%.
„Avem două proiecte în derulare care cumulează încă 7,1 km și care acoperă tot ce înseamnă Satu Nou, Mircea Vodă, Mircea Vodă Gară și localitatea Țibrinu. Prin aceste două proiecte, cu mici excepții, localitățile mari, Mircea Vodă și Satu Nou, vor fi asfaltate integral, iar în celelalte localități mai sunt mici străduțe cu care venim din urmă”, a mai spus George Ionașcu.
Întregul demers necesită o investiție de circa două milioane și jumătate de euro, bani care, în cea mai mare parte, provin din fonduri guvernamentale accesate de Primărie. Administrația publică locală este obligată, prin lege, să suporte și ea, din bugetul propriu, un anumit procent din costul total, după cum precizează primarul.
Rămân neasfaltate, deocamdată, drumurile din zonele fostelor ferme, dar și o parte din străzile limitrofe. Și acestea sunt vizate pentru modernizare, însă, cel mai probabil, pe un alt proiect.
„Ele oricum nu puteau fi prinse în finanțare, pentru că, în primul rând depășeam bugetul maxim care ni se putea aloca și automat nu eram nici fezabili la finanțare, pentru că trebuie să asigurăm o suprafață și o populație cât mai numeroasă”, a mai punctat primarul.
George Ionașcu mai spune că oamenii au primit cu multă bucurie lucrările de asfaltare, mai ales că unii dintre ei nici nu mai sperau să apuce să vadă vreodată ulițele lor trasformate în străzi frumoase, ca la oraș.
„Unii se închină, unii se bucură că, în sfârșit, scăpăm de disconfortul de la canalizare și, în sfârșit, nu ne mai rupem mașinile, nu ne mai stricăm încălțămintea și, cu adevărat, putem să spunem că nu mai avem acel glod. Pe măsură ce evoluăm și ne modernizăm, crește și gradul de confort”, mai afirmă Ionașcu.
Odată cu modernizarea și tranziția la un nivel de trai ca la oraș, cresc și pretențiile cetățenilor. Primarul spune că este conștient de presiunea care cade pe umerii săi în acest context și le promite oamenilor că rămâne devotat intereselor lor și că va face tot posibilul pentru ca eforturile administrației publice locale să se mențină la nivelul așteptărilor.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment