FOTO VIDEO Locuitorii din cartierul cernavodean Dealul Vifor au, din această săptămână, un drum de acces proaspăt asfaltat

Asfaltări într-un cartier din Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Primăria orașului Cernavoda a încheiat, în această săptămână, modernizarea drumului public de acces în cartierul Dealul Vifor (între IE 101999 și IE 101267), o investiție din bugetul local, în valoare totală de 2,6 milioane lei. Cartierul Dealul Vifor este unul relativ nou, aici fiind construite în ultimii ani mai multe proprietăți, inclusiv una dintre cramele foarte apreciate în Dobrogea.

„Ne aflăm pe Dealul Vifor, unde s-a creat un cartier relativ nou, iar cetățenii de aici ne-au solicitat să asfaltăm drumul de acces, cel existent fiind într-o stare deplorabilă. Este un drum în lungime de un kilometru și jumătate, cu zece platforme de încrucișare, deoarece este un drum îngust. Au fost realizate intrări către proprietățile aflate în zonă, dar și ieșirile din acest drum. Nu am încheiat ceea ce ne-am propus pentru acest cartier, pe care dorim să-l modernizăm, mai sunt câteva drumuri care pot fi asfaltate, pentru că sunt mai multe ieșiri care dau în drumul județean”, a explicat, pentru CTnews, viceprimarul Șerif Cîrjali.

Administrația locală, prin Consiliul Local, a aprobat realizarea acestui drum încă de anul trecut, în documentarea făcută ca urmare a realizării studiului de fezabilitate fiind specificat faptul că drumul, în starea sa inițială, nu asigură condițiile necesare desfășurării unui trafic auto în condiții de siguranță și confort, fiind recomandată modernizarea infrastructurii de bază, în condițiile în care structura rutieră existentă inițial era din piatră amestecată cu pământ, drumul prezentând numeroase denivelări. Deasemenea, după precipitații mai consistente, drumul devenea practic impracticabil, reprezentând un pericol real pentru cei care se încumetau să intre cu mașinile în drumul către propietățile din zonă.

„Realizarea drumului a costat 2,6 milioane lei, finanțarea venind din bugetul local. Chiar dacă acest cartier este unul nou și nu se află pe teritoriul orașului vechi, era de datoria noastră să venim în ajutorul cetățenilor de aici, plătitori de taxe precum ceilalți locuitori ai orașului, și să le asigurăm condiții decente de acces la propietățile pe care le au”, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Reprezentantul administrației locale a dorit să mulțumească locuitorilor orașului Cernavodă care au girat, prin votul lor de la recentele alegeri locale, continuarea proiectelor și programelor de modernizare a localității dunărene.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*