FOTO VIDEO Investiție în sport pentru un viitor sănătos. Primăria Cernavodă completează facilitățile bazei sportive prin amenajarea unui nou teren de baschet

Primăria Cernavodă amenajează un nou teren de baschet. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cernavodă continuă investițiile în infrastructura sportivă locală, urmând să finalizeze în curând amenajarea unui nou teren de baschet în cadrul bazei sportive din oraș. Proiectul, finanțat din bugetul local, este parte a unui efort mai amplu de a încuraja activitățile sportive și de a oferi locuitorilor, în special copiilor și tinerilor, facilități moderne și accesibile pentru practicarea sportului de masă.

Viceprimarul orașului, Șerif Cîrjali, a explicat că noul teren de baschet va ocupa locul unui bazin de înot dezafectat, care nu a mai servit scopului inițial pentru care fusese construit, cu ani în urmă.

„Aici a fost ceva ce impropriu puteam numi un bazin cu apă. Au fost făcute în vremea aceea trei în Cernavodă, dar care nu au funcționat sau au funcționat foarte puțin. Domnul primar a spus să terminăm cu amenajarea acestei zone, s-o putem declara finalizată. Aici este baza sportivă”, a declarat viceprimarul, pentru CTnews.

Noul teren de minibaschet vine să completeze o bază sportivă în care deja s-a investit consistent și care a fost semnificativ modernizată în ultimii ani. Pe lângă sala de sport, care a fost utilată cu vestiare și toalete moderne, complexul mai dispune și de două terenuri cu gazon sintetic, dedicate fotbalului și tenisului de câmp.

„Am amenajat cele două terenuri de sport cu gazon sintetic pentru fotbal și pentru tenis de câmp și acum, ca să închidem cercul, facem, în locul bazinului de înot dezafectat, un teren de minibaschet”, a adăugat Șerif Cîrjali.

Proiectul prevede și amenajarea curții exterioare, cu 18 locuri de parcare asfaltate, dintre care două vor fi destinate persoanelor cu dizabilități. Suprafața terenului de baschet va fi realizată din tartan, un material modern și sigur, care oferă condiții optime pentru desfășurarea activităților sportive.

Costul total al lucrării este de 2.200.000 de lei, fonduri decontate integral de la bugetul local, a precizat viceprimarul. Tot el afirmă că, dacă totul decurge conform planificării, terenul de baschet va fi gata de dat în folosință înainte de finalul anului 2024.

Șerif Cîrjali a ținut să specifice că, în ultimii opt ani, administrația locală din Cernavodă a investit constant în sportul de masă, încurajând tinerii să participe activ la activități fizice.

„Domnul primar și Consiliul Local au încurajat mereu sportul de masă, copiii să nu stea numai în casă sau numai pe calculator sau telefon, ci să vină să facă sport. În prezent, avem 2.500 de copii care practică sport”, a explicat Cîrjali.

Mai mult, bazinul de înot al orașului atrage circa 500 de copii înscriși la cursuri de înot, iar echipa de fotbal locală se bucură de succes, obținând rezultate notabile.

Infrastructura sportivă joacă un rol esențial în dezvoltarea sănătoasă a comunității, contribuind la reducerea sedentarismului și promovarea unui stil de viață activ, în special în rândul copiilor, adolescenților și tinerilor. Crearea unor terenuri accesibile, bine echipate, nu doar că îmbunătățește sănătatea fizică, dar contribuie și la creșterea apetitului pentru socializare în cadrul comunității, oferindu-le oamenilor spații unde pot interacționa și pot concura într-un mod constructiv.

Prin investițiile în sport, administrația publică locală din Cernavodă își arată încă o dată angajamentul ferm pentru a oferi generațiilor tinere alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, contribuind astfel la dezvoltarea lor fizică și mentală.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*