FOTO VIDEO Florin Mitroi, președintele CJ Constanța, anunță modernizări în cadrul Spitalului Județean

Florin Mitroi, președintele CJ Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Sănătatea este o prioritate a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi. În acest sens cea mai mare unitate medicală din Dobrogea, Spitalul Județean Constanța va trece printr-o perioadă de reabilitare. Lucrările urmează să fie realizate de către Direcția de Construcții din cadrul RAJA Constanța.

Florin Mitroi a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, care sunt primele lucrări care vor începe.

„Am vorbit cu domnul Aurel Presură și am zis așa având în vedere că RAJA Constanța este subordonata CJ-ului,  echipa care este acolo și va face, probabil în luna ianuarie, cred că o să închidem cu scările,  am stabilit să nu mai plece de acolo, fiind subordonata CJ-ului, să nu vină cu adaos comercial de 30, 50 70 100, 300%, să vină să-și ia salariile pentru oameni, dacă putem să și mai angajăm la societatea respectivă și să nu mai iasă din spital cel puțin un an. Și să facem din ianuarie un grafic de lucrări. Dom’le, terminăm asta, intrăm la etajul nouă obligatoriu. De ce la etajul nouă? Ca să facem etajul 3 de neurochirurgie trebuie să mutăm neurochirurgia la etajul nouă și atunci ăla să fie de tampon.  Facem un grafic și nu mai plecăm de acolo cel puțin un an, până nu reabilităm tot”, a spus Florin Mitroi.

Directorul general al RAJA, Aurel Presură, a explicat ce vor face angajații regiei în cadrul unității medicale.

„Am făcut un inventar al problemelor care sunt în spital, nu numai probleme de zugrăvit, de tencuit, sunt și probleme de hidraulică, sunt conducte de apă vechi. Deci după ce facem această radiografie,  vom trece la un program bine stabilit, vom trece la un fel de reabilitarea spitalului atât cât putem noi prin direcția pe care o avem noi. Știți că avem o direcție de construcție, avem bază legală, putem să facem lucrări cu terți, am făcut și sponsorizări, dar nu vorbim decât despre partea de manoperă, pentru că e normal să se îndrepte o parte din profitul companiei și către societate în felul acesta. Deci sunt lucruri pe care trebuie să le facem”, a spus Florin Presură.

Raluca Vericeanu, managerul Spitalul Județean de Urgență Constanța, a vorbit despre primele reorganizări pe care le-a realizat de când ocupă această funcție.

„Am demarat procesul de modernizare a infrastructurii spitalului și am identificat soluții pentru reducerea timpilor de așteptare în cadrul secțiilor cele mai solicitate. Prin reorganizarea Ambulatorului Integrat de Specialitate, conform Ordinului 39/2008, care se pare că nu a fost în totalitate pus în aplicare și respectat și începând cu ianuarie 2025, se vor asigura toate specialitățile care au corespondent pe secțiile spitalului în Ambulatorul Integrat de specialitate în intervalul de timp 8-15 deocamdată și lucrăm la reînființarea Ambulatorului de 12 ore până la orele 20, 8-20, dar pentru început pas cu pas, nu avem cum să recuperăm ce s-a externalizat ce s-a împărțit de-a lungul timpului într-o lună două, trei. Pas cu pas.

Ceea ce vă pot spune concret este că începând cu ianuarie, ambulatorul integrat de specialități al Spitalului Județean va pune la dispoziție pacienților consultații de specialități corespondente pe fiecare secție. Pacienții se vor putea adresa cu bilet de trimitere dacă sunt asigurați, bilet de trimitere de la medicul de familie, sau cu scrisoare medicală de la medicul specialist. Iar cei care nu sunt asigurați vor avea posibilitatea să-și plătească consultații în regim privat.

Am reorganizat, am reevaluat și reorganizat programul  ambulatorului din laboratorul de radiologie  imagistică al spitalului, astfel încât să putem diminua costurile cu subcontractorii pe care le avem la ora actuală. Monitorizăm cu foarte mare atenție  diagnosticele de internare versus  prescriere de investigații și analize”, a declarat Raluca Vericeanu.

Ea a vorbit și despre situația farmaciei de la parterul spitalului.

„S-a ajuns în instanță în urma contestației proprietarului acelei farmacii, dar lucrurile merg înainte și acea farmacie va fi evacuată. În primul rând este neconformă cu legislația în vigoare. Este interzis prin lege, prin legea Sănătății să fie înființată o farmacie cu circuit închis incinta unui spital, indiferent că este public sau privat. Spațiul îl vom reorganiza avem nevoie de urgență stomatologie. Suntem în procesul de a identifica unul dintre spațiul pentru urgență stomatologie” –  Raluca Vericeanu.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*