
Candidatul PNL-PSD-UDMR la funcția de președinte al României este considerat de liderii locali politici locali din Constanța cea mai bună alegere făcută de cele două partide politice și de minorități. Asta deși Crin Antonescu a admis că nu-i plac in mod deosebit PNL sau PSD sau orice altă formațiune politică. A fost desemnat candidat și în campania lui electorală are nevoie de suportul cetățenilor, nu neapărat al partidelor.
În vizita pe care i-a organizat-o, împreună cu cei de la PSD, Florin Mitroi, președintele campaniei electorale a lui Crin Antonescu în județ, a recunoscut că „noi i-am cerut să accepte candidatura la președinția României pentru că este cel mai bun candidat, de departe”. Ce il împresionează pe Florin Mitroi la candidat ar fi că „este un om integru, cu coloană vertebrală, care ar fi demonstrat că poate uni, și nu dezbina”. De aceea este sigur că Antonescu va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale și va câștiga detașat.
„E decizia lor, a cetățenilor, eu fac campanie pentru cetățeni, nu pentru activul de partid. La cetățeni sunt voturile. E principala responsabilitate a mea, in calitate de candidat. Eu nu am nici un fel de temere sau tentativă de a control in ce măsură se implică organizațiile politice. in campania electorală. Vom număra voturile la final”, a declarat Crin Antonescu, întrebat fiind dacă partidele, PNL și PSD, se vor mobiliza suficient, la Constanța, pentru campania electorală, care începe in data de 4 aprilie.
Și asta pentru că el își dorește să fie un președinte cetățean, care să refacă increderea societății în clasa politică. Vrea să fie un bun comunicator cu societatea și să ajungă „primul președinte care apără drepturile cetățenilor în fața statului, a clasei politice”.
Dibaci in ale oratoriei, Crin Antonescu știe să ocolească răspunsurile pe care nu le stăpânește, sau nu vrea să le abordeze. Vorbește despre portul Constanța, care ar avea perspective de dezvoltare economică, chiar și o poziție strategică de securitate, dar nu pomenește nimic despre corupția care macină de ani de zile „poarta estică de intrare în UE”.
Nimic despre justiția de la noi, doar că are o istorie „drăgălașă”. Nu prea are nici soluții, sau poate că le va prezenta în campania electorală, despre cum poate uni societatea românească dezbinată, din poziția lui de candidat. Sau cum o poate convinge să obțină voturile unui număr cât mai mare de alegători, care să il poată instala pe jilțul de la Controceni.
„Nu e vorba să unim suveraniștii cu nesuveraniștii. Într-un fel sau altul suntem toți suveraniști, dar suntem suveraniști serioși, care înțelegem să respectăm și să facem respectată suveranitatea și demnitatea României, și suntem suveraniști care facem tumbe și ne punem băsmăluțe sau șepcuțe roșii ca să semănăm cu Trump. Eu vorbesc de oamenii serioși. Nu știu alți suveraniști,” a opinat Antonescu.
Și, in acest context, a găsit prilejul să iși ironizeze contracandidații percepuți ca și suveraniști, pe George Simion, Victor Ponta și pe fostul candidat Călin Georgescu.
„Nu mă faceți să fiu malițios, că nu îmi place. Sufletul meu este unul bun. Noi nu suntem suveraniști, dar unii care se strecoară pe la mese, la câte o chermeză americană, cu ecuson cu numele altuia, din altă țară, acela e suvernist? Unul care stă în fundulețul lui, jos, și face selfie la poartă la Trump, când Trump nu e, nici câinele, nici bodyguardul, el e la poartă, fost prim ministru al unei țări din Europa, acela e suveranist? Cine e suveranist? Domnul Georgescu. Imi pare rău că nu mai e în cursă, dar domnul Georgescu, care ne amenința că săptămâna viitoare vine cineva din America și vă spune care e treaba, acela e suveranist?”
Crin Antonescu nu este interesat cu cine va ajunge in turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Nu are preferințe, nu are pronosticuri. Și nici nu pare dornic să depună vreun efort, atunci, pentru a câștiga voturile din partea foștilor susținători ai lui Călin Georgescu. Se bazează strict pe votul cetățenilor României.
„Sunt oameni supărați pe anularea turului întâi și anularea votului. Ei trebuie făcuți să înțeleagă că, până la urmă, noi trebuie să depășim această traumă, intelegând-o cum vrem și până la urmă o putem rezolva la vot. Unirea se face, nu intr-o discuție nesfârșită între taberele așezate una în fața celeilalte, ci printr-o direcție credibilă pe care președintele să o indice și să îi invite pe toți. De asta am spus că dacă eu voi câștiga, primul meu mesaj va fi către cei care au susținut contracandidatul meu pentru a le spune că nu au pierdut decât pentru o noapte. Pentru că altfel câștigăm împreună, sau pierdem împreună”.
Candidatul PNL-PSD-UDMR, Crin Antonescu, cel care, la Constanța, a primit asigurări de la Florin Mitroi că are și sprijinul UDTTMR, a proomis că dacă va fi președinte va face schimbări în sistem. Dar se pare că doar pe ici, pe acolo, în părțile mai puțin esențiale, de vreme ce a ocolit răspunsul la intrebarea dacă va conduce țara cu același guvern condus de Marcel Ciolacu.
„Un președinte bun merge cu orice premier…Un președinte bun știe ce are de făcut. Premierul dat de o majoritate parlamentară, trebuie să colaboreze cu președintele. Președintele are o legitimitate mai puternică, dar pentru anumite lucruri, pentru direcții. Președintele trebuie să impună o direcție, dar nu să facă și să desfacă majorități parlamentare. Deci oricine va fi ales, găsește un guvern. Mai departe, vedem ce se intâmplă”.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment