FOTO VIDEO Consiliul Local Medgidia a ales un nou viceprimar. El este Niculae Păun, care o înlocuiește pe Luminița Vlădescu

Ședința Consiliului Local Medgidia în care a fost ales viceprimar Niculae Păun. FOTO Media Tv

Medgidia a încheiat criza politică: Consiliul Local a ales de miercuri un nou viceprimar, în persoana lui Niculae Păun. Se încheie un conflict vechi pe care Valentin Vrabie l-a declanșat cu fostul viceprimar Luminița Vlădescu, când a văzut că nu pot lucra în aceeași echipă. Nu a contat tabăra politică și nici opiniile diferite, ci simplul fapt că dezvoltarea orașului și proiectele de viitor au fost puse pe stop.

Viceprimarul Luminița Vlădescu a fost în repetate rânduri în centrul unor scandaluri de presă și a unor episoade controversate. În cele din urmă, prefectul județului Constanța a emis ordinul de demitere în baza unei decizii definitive a instanței care a constatat incompatibilitatea acesteia.

Luminița Vlădescu și-a pierdut calitatea de consilier local și mandatul de viceprimar al municipiului Medgidia, pe 7 martie 2020, dar decizia Prefectului a fost ulterior schimbată și viceprimărița a revenit, pentru o săptămână, în funcție. .

O hotărâre motivată de primarul Valentin Vrabie a fost introdusă pe ordinea de zi, așa că membrii Consiliului Local s-au întrunit la Medgidia ca să o demită pe Luminița Vlădescu și să aleagă un nou viceprimar.  În cadrul ședinței extraordinare de miercuri, 29 aprilie, consilierii locali ai municipiului Medgidia au votat demiterea Luminiței Vlădescu din funcția de viceprimar și l-au ales în locul ei pe Niculae Păun.

“Au fost 15 buletine de vot din care: voturi nule – 1, voturi valabil exprimate – 14, voturi DA – 14. În urmă voturilor exprimate se constată eliberarea din funcția de viceprimar a municipiului Medgidia a doamnei Vlădescu Luminița, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor locali în funcție” a citit chestorul de ședință.

Au lipsit patru consilieri PSD: Luminița Vlădescu, Narcis Ion, Ion Rotaru și Constantin Pricop. Noul ales viceprimar, Niculae Păun este membru ALDE, partid despre care spune că nu-l împiedică cu nimic să conlucreze cu echipa de la Primărie.

“Votul de azi m-a luat prin surprindere. M-a surprins și că propunerea a venit din partea domnului primar. Instituția primarului la Medgidia rămăsese fără conținut. Sunt rămâneri în urmă la unele proiecte așa că o să lăsăm politica la o parte și o să facem tot ce e posibil ca să aducem la zi proiectele care sunt întârziate, în folosul tuturor cetățenilor”a spus Niculae Păun la finalul ședinței.

Noul viceprimar intră în pâine imediat după numire. Medgidia are o mulțime de proiecte de investiții aflate în stadii diferite de implementare. Zece dintre ele sunt cu fonduri nerambursabile: cinci cu bani europeni, alte cinci cu bani de la Guvern. Trebuiesc supravegheate, ținute la zi și respectat calendarul de etapă al fiecăruia dintre ele.

“Eu am mai lucrat în administrație, doar că acum în primărie lucrurile stau altfel. Am speranța că o să mă încadrez foarte repede în echipă și nu o să dezamăgesc”, a spus viceprimarul Niculae Păun.

Cele 5 proiecte cu finanțare europenă vizează reabilitarea Spitalului Municipal Medgidia, reabilitarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, construirea blocurilor de locuințe sociale, reabilitarea termică a blocurilor B3 și DC3 din Medgidia și îmbunătățirea conectivității la rețeaua rutieră. Aceasta se referă la asfaltarea mai multor străzi, inclusiv Șoseaua de Centură. Ceilalți bani nerambursabili, cei de la Guvern intră în 9 obiective de învățământ preșcolar – grădinițe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*