FOTO VIDEO Clinica Radius Detox este noul concept al sănătății și al regenerării, la malul mării

Clinica Radius Detox. FOTO Adrian Boioglu

O oază de puritate și vindecare și-a deschis, de curând, porțile, pe Bulevardul Ferdinand, chiar în inima orașului Constanța. Clinica Radius Detox este un centru, deocamdată unic la malul mării, care promovează medicina alternativă, oferind pacienților cele mai bune servicii de curățarea, revitalizarea și reechilibrarea corpului și a minții.

Inițiativa reprezintă de fapt un vis antreprenorial devenit realitatea al medicului dentist Nicoleta Vîrlănuță, care a și reușit să atragă de partea ei o echipă extrem de pricepută de terapeuți și medici.

„Ideea mi-a venit anul trecut datorită unei experiențe trăite și am zis de ce să nu facem și în Constanța ceva de genul acesta. La 1 decembrie mi-a venit ideea. Acum este luna octombrie, am dechis clinica, deja facem tratamente. Cu ce vine nou această clinică: terapiile antiaging, terapiile de detox – atât corporal, cât și pe partea emoțională – și partea de ozonoterapie, care este foarte importantă. Noi nu tratăm anumite boli, nu putem să spunem că facem ceva care duce la dispariția cancerului; din contră, este vorba despre prevenție. Folosim această terapie ca un adjuvant pentru tratamente recomandate de alți medici”, a declarat Dr. Nicoleta Vîrlănuță, coordonatorul Clinicii Radius Detox.

Paleta de servicii puse la dispoziția constănțenilor și nu numai este extrem de interesantă și are care nucleu terapii și practici de medicină alternativă din ce în ce mai populare în întreaga lume. De exemplu, clinica aduce, pentru prima dată în România, primul aparat pentru masaj cu încălzire din lume.  Achedaway Scraper combină terapia de masaj muscular și terapia cu căldură într-un singur dispozitiv pentru ameliorarea rapidă a durerilor și pentru a grăbi refacerea musculară. Suita serviciilor de terapie alternativă este însă mai complexă de atât:

Ozonoterapia, de exemplu, îmbogățește sângele cu un amestec de oxigen și ozon, pentru stimularea metabolismului, a sistemului imunitar și grăbește procesele reparatorii din organism, fiind eficientă în tratarea unei game complexe de afecțiuni.

Crioterapia utilizează temperaturile scăzute pentru a reduce inflamația și durerea din corp, accelerând recuperarea și îmbunătățind performanțele fizice.

Kinetoterapia, pusă în aplicare de doi specialiști cu palmares atât în zona de recuperare medicală, precum și în cea de sport de performanță, implică exerciții fizice terapeutice pentru recuperarea și reabilitarea funcțiilor motorii, ceea ce contribuie la îmbunătățirea mobilității și forței musculare.

Însă cea mai de succes procedură pare să fie Hidrocolonoterapia, dovedită drept una dintre cele mai eficiente metode de curățare a colonului. Ajută la eliminarea toxinelor și redă echilibrul organismului. Beneficiile experimentate de pacienți includ detoxifierea și îmbunătățirea digestiei.

Pregătirea pentru hidrocolonoterapie presupune ca pacientul să nu consume anumite alimente premergător procedurii, iar pe partea emoțională, succesul acestei terapii depinde foarte mult de receptivitatea pacientului la inovație modernă. Dr. Vîrlănuță îi avertizează pe clienți că îndoiala în privința eficienței unei proceduri nu susține nicidecum obținerea de rezultate favorabile. Iar terapeuții specializați din cadrul clinicii Radius Detox recomandă cel puțin două, trei ședințe de hidrocolonoterapie pentru rezultate cât mai notabile. Până acum, impresiile clienților confirmă această recomandare.

Prețurile per ședință, precum și abonamentele puse la dispoziție de Clinica Radius Detox nu sunt deloc restrictive, ci chiar accesibile buzunarului oricui dorește să îmbrățișeze terapiile complementare pentru menținerea unei stări de sănătate fizice și mentale optime și cât mai de calitate. De menționat este faptul că legislația românească nu prevede decontarea acestui tip de servicii medicale complementare prin Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că, pentru beneficiile acestor terapii inovatoare doritorii trebuie să își asume costurile.

Managerul Clinicii Radius Detox este Elena Șapte, un reputat medic din cadrul Spitalului Județean Constanța, prof. univ.dr. la Facultatea de Medicină Dentară de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

„Într-adevăr este ceva unic în Constanța și mă bucur că se întâmplă aici. Eu am fost în centre de acest gen, dar la distanță de Constanța – unul în Europa, celălalt în țară. Este greu să te deplasezi, îți trebuie cazare, pentru că majoritate centrelor nu sunt prevăzute cu cazare, pentru că sunt bazate pe alt gen de terapii și nu pe tratamente. Am cochetat cu această idee postpandemie. Am resimțit stresul acelei perioade și transformările pe care mi le-a adus în organism în sensul că este greu ca, de unul singur, să depășești o anumită stare de oboseală cronică sau de schimbări care se produc datorită societății sau a mediului”, declară prof. univ. dr. Elena Șapte, managerul Clinicii Radius Detox.

Medicul Elena Șapte mărturisește că noua clinică de terapii complementare din Constanța se adresează, cu predilecție, unui public cu mintea deschisă, pacienților dornici să își îmbunătățească nu doar starea de sănătate, ci în primul rând starea de spirit. De altfel, pachetele puse la dispoziție de Clinica Radius Detox sunt ideale pentru pacienții cu un stil de viață solicitant, persoane care sunt predispuse la acumularea unei oboseli cronice.

„În ziua de azi se vorbește mult despre această oboseală cronică, pentru că această etapă a capitalismului a creat foarte multe oportunități și atunci oamenii nu prea mai știu când să se oprească dintr-o anume activitate. Ori acumulându-se, organismul resimte tot acel stres și toată acea oboseală cronică”, explică medicul Elena Șapte.

Iar în calitate de manager al clinicii, prof. univ.dr. Șapte îi asigură pe actualii și pe viitorii clienți ai Radius Detox că acest spațiu este alegerea ideală pentru relaxare și pentru recăpătarea tonusului energetic. Terapiile, așa cum s-a menționat și anterior, sunt bazate pe oxigen, pe infuzii de vitamine, cu glutation, cu magneziu, seleniu, produși chimici pe care organismul uman, deși îi are, tind să se deterioreze, să scadă, din cauza suprasolicitării fizice sau intelectuale. Astfel, terapiile complementare promovate de Clinica Radius Detox vin să ajute pacienții să contribuie la restabilirea echilibrului necesar al organismului.

La evenimentul dedicat inaugurării oficiale a noii clinici de medicină alternativă din Constanța a fost prezent și Daniel Moraru, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) Regiunea Sud-Est. Moraru este cunoscut în sfera antreprenoriatului pentru faptul că încurajează și susține ideile de business inovatoare care modernizează România și, în același timp, aduc valoarea calității vieții unei comunități.

„Constănțenii sunt consumatori de medicină alternativă. Cred că este o formă de educație și constănțenii merită asemenea oportunitate pentru că sunt unii dintre ei care merg sute de kilometri, poate mii de kilometri să beneficieze de genul acesta de servicii medicale. Vor urma și alte etape de dezvoltare în cadrul acestui tip de medicină”, promite președintele UNPR Regiunea Sud-Est.

Daniel Moraru a mărturisit, pentru CTnews, că se numără deja printre clienții care au încercat toate serviciile aduse, în premieră, la Constanța de Clinica Radius Detox. Moraru mai spune că a apelat la astfel de terapii complementare și la centre din afara țării și, ca atare, poate enunța o opinie avizată atunci când recomandă constănțenilor acest tip de servicii inovatoare de îmbunătățire a calității sănătății.

„Într-adevăr aceste terapii te repun pe picioare în 10 minute. Oxigenoterapia te pune pe picioare în 10 minute. Am simțit-o pe propria piele, pentru că, într-adevăr, am anumite zile când sunt foarte extenuat și atunci rezultatele se văd foarte rapid, energizarea și efectele pozitive se văd imediat”, mărturisește Moraru.

Masajul terapeutic, perfuziile cu glutation, care ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea nivelului de energie, susținând organismul în lupta cu oboseala ori ozonoterapia intravenoasă care stimulează oxigenarea celulară și îmbunătățește circulația, redând vitalitatea pierdută a organismul sunt doar trei dintre serviciile pe care Clinica Radius Detox le propune, toamna acesta, pentru combaterea oboselii cronice.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*