Aleșii locali din Cernavodă au dat dovadă că pun preț pe cuvântul dat cetățenilor, iar acest fapt se reflectă în onorarea promisiunii făcute în campania electrorală, aceea de a schimba cu totul fața cartierului Cochirleni. Dintr-un cartier de periferie, prăfuit, năpăstuit de soartă în sezoanele ploioase și îngropat sub nămeți în iernile grele, cartierul a intrat în anul 2023 complet schimbat: cu străzi complet asfaltate, cu trotuare civilizate, cu scurgeri pentru apa pluvială. Ceea ce nu se înfăptuise în zeci de ani, de când cei mai vechi locuitori au gospodării pe strada Nucului, s-a reușit în aproximativ jumătate de an.
„Suntem în cartierul Cochirleni, este un mic cartier numit popular strada și cartierul Nucului. În campanie, noi le-am promis cetățenilor de aici că le vom asfalta strada. Nu le-a venit să creadă când am venit cu utilajele să ne apucăm de treabă. Acum suntem la final. Chiar am venit, zilele trecute, cetățenii au venit în jurul meu și mi-au zis: «domnule, nu ne închipuiam noi să avem treceri de pietoni, să avem indicatoare rutiere, să avem canal pluvial, să avem asfalt! Domnule, vă mulțumim!». Noi, și în special domnul primar, încercăm să ne ținem de cuvânt pe ce promitem”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.
Iată cum, dintr-o rețea de ulițe prăfuite, cartierul Cochirleni s-a transformat într-o zonă cochetă, unde încă se construiesc case, iar acum, că zona a fost reabilitată din punct de vedere al infrastructurii, se poate spune și că valoarea proprietăților oamenilor a crescut.
„Așa vrem să arate toată Cernavoda”, afirmă cu optimism viceprimarul.
Adjunctul primarului Liviu Negoiță a ținut să spună că proiectul recent finalizat al cartierului Cochirleni nu reprezintă altceva decât un precedent pentru transformările spectaculoase pe care actuala administrație publică locală își propune să le realizeze în oraș.
„Domnul primar ar vrea să facă, a doua zi toată Cernavoda să arate super, dar este foarte greu. Sunt etape, sunt licitații, sunt contestații. Sunt etape și este greoi. Cine nu a trecut prin asta și cine nu a făcut, nu știe, dar noi chiar vrem ca tot orașul să arate foarte bine. De exemplu am fost în cartierul Tabără ca să asfaltăm și o doamnă ne-a zis: «A, vin alegerile?» Doamnă, noi de șase ani muncim. Alegerile sunt peste doi ani, nu știm ce va fi atunci. Noi doar ne facem datoria. Nu ne gândim că prin asta ne facem campanie electrorală, noi chiar muncim și vrem să rămânem în istoria acestui oraș”, subliniază viceprimarul Șerif Cîrjali.
Înfăptuirea proiectelor promise, în diferite zone ale orașului, a crescut optimismul și încrederea și în majoritatea cetățenilor, care acum au curajul de a-i aborda pe aleșii locali, atunci când îi întâlnesc pe teren și să ne semnaleze problemele cu care se confruntă.
„Pe cetățenii din Cernavodă i-am obișnuit ca toate problemele lor să ni le transmită nouă. Dacă se ceartă între vecini, vin la noi. Dacă li se arde o lampă lângă casă, ne sună pe noi. Dacă li s-a înfundat canalizarea, ne spun nouă. Deci noi chiar suntem conectați la problemele lor. O bătrână m-a sunat s-o duc la spital. I-am explicat că nu funcționăm pe sistemul 112, dar o să o ajut. Am dat, într-adevăr, telefon la ambulanță… Noi ne bucurăm că oamenii au încredere, că oamenii ne cer nouă”, mai mărturisește viceprimarul.
Deși recunoaște că este o datorie împovărătoare, reprezentatul administrației publice locale din Cernavodă îi îndeamnă pe locuitorii orașului să nu renunțe la obiceiul de a semnala Primăriei problemele cu care au de-a face.
„Și domnul primar și eu suntem tot timpul pe teren și încercăm să ascultăm doleanțele cetățenilor, iar ei ne cer din ce în ce mai mult. Deci orice problemă au dânșii ne-o transmit nouă să o rezolvăm și încercăm pe cât posibil să rezolvăm toate problemele cetățenilor”, conchide Șerif Cîrjali.
Stiri facute la comanda primariei, in realitate orasul arata ca dupa razboi. Specificati ca si asfaltul are o durata de 3-4 luni pana la aparitia noilor cratere marca Geti