FOTO  VIDEO A început, la Constanța, Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023. Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța și OMD Mamaia Constanța invită antreprenorii la Pavilionul Expozițional pentru a afla noile tendințe de modernizare

Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. FOTO Ovidiu Oprea

Pavilionul Expozițional din Constanța găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023. Evenimentul desfășurat sub egida Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța (AIMM Constanța), reunește, în perioada 24-26 noiembrie, la Constanța, peste o sută de profesioniști din industriile HORECA.

Prezent vineri la deschidere a fost și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, care a subliniat că finețea detaliilor face o vacanță cu adevărat memorabilă. De aceea, Ștefan Radu Oprea le-a adresat, deschis, invitația tuturor antreprenorilor din turismul românesc, de a veni și a interacționa direct cu furnizorii de mobilier specializat pentru HORECA, dotări tehnice specifice, producători de țesături și chiar de produse cosmetice, naturiste și de wellness, destinate centrelor spa. Nu lipsesc de sub cupola Pavilionul Expozițional din Constanța nici furnizorii de servicii din zona de gastronomie, fie că este vorba de produse alimentare sau non-alimentare.

Directorul executiv al Agenției județene pentru IMM-uri, George Fulina, a vorbit pentru CTnews, despre organizarea din acest an a târgului de la Constanța:

„Este pentru prima dată și pentru noi când organizăm un astfel de târg. Anul acesta s-a luat decizia să ținem la Constanța cele patru târguri organizate la nivelul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cel pentru HORECA unde putea fi făcut mai bine decât la Constanța? Este și pentru noi un lucru nou, am încercat să învățăm din mers. Ne bucurăm că avem o sută de expozanți, ceea ce ne-am și propus la început. Sunt expozanți din toate domeniile de activitate, domenii care sprijină industria HORECA. Aici aș vrea să vă spun că începând de la partea de food, produse alimentare și nealimentare, producători români de locuri de joacă, producătători de textile, avem prezent aici tot ce implică și sprijină această industrie HORECA”.

Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii se dorește a fi un eveniment de tipul business to business, obiectivul central fiind de a-i aduce lalolaltă atât producători și furnizori, cât și pe proprietarii de restaurante, hoteluri și cafenele. Târgul IMM-urilor, organizat anul acesta la malul mării se bucură și de susținerea Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța. Alături de ceilalți organizatori, instituția condusă de George Măndilă, își pune toate speranțele că acest eveniment îi va inspira pe antreprenorii din turism de pe litoral, care își vor îmbunătăți pachetele oferite turiștilor, fapt care să ducă inclusiv la extinderea perioadei sezonului estival.

În plus, fiind un eveniment dedicat mediului antreprenorial, succesul său se va măsura și în numărul de noi locuri de muncă generate ca urmare a parteneriatelor încheiate între producătorii, furnizorii și beneficiarii din domeniul HORECA.

„Târgul se adresează în primul rând hotelierilor și celor din industria HORECA și cred că este momentul oportun pentru un astfel de târg, fiindcă aici vin cei care expun echipamente, dotări, pentru toată această industrie HORECA. Omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Trebuie să ne pregătim pentru viitorul sezon estival, în această perioadă și atunci ideea de a veni cu târgul de echipamente și de dotări pentru industria HORECA, în această perioadă, la Constanța, eu cred că este una bine-venită”, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea.    

Ceea ce a mai punctat ministrul în afirmațiile sale a fost că târgul de la Constanța nu se adresează exclusiv antreprenorilor din turism cu business-uri pe litoral, ci îi invită pe toți investitorii din turism, de oriunde din țară, să ia contact cu producătorii și furnizorii de echipamente și nu numai destinate unităților de cazare, restaurantelor și cafenelelor.

„Vom încerca să fim aproape și de cei din alte zone ale țării, cu toate echipamentele și produsele fabricate, aici, în România. Cumpără românește înseamnă să producem în România și să folosim toate aceste lucruri și echipamente tot în România. Oricare companie pe care o vedeți aici, care va reuși să încheie mai multe contracte, va însemna, până la urmă, mai multe locuri de muncă și mai bine plătite”, este de părere Ștefan Radu Oprea.

Digitalizarea clar reprezintă viitorul, inclusiv în industria turismului. Ministrul de resort este acord cu acest fapt, însă adaugă ideea că, într-o afacere, încrederea dintre prestatorul de servicii și beneficiar este crucială. De aceea, digitalizarea, oricât de mult teren va câștiga în domeniul economiei și antreprenoriatului, nu va substitui niciodată integral interacțiunile reale dintre oameni, acele întâlniri – așa cum se dorește a fi și Târgul IMM-urilor – menite să stabilească legături de încredere autentice, dar și mai eficiente.

„Digitalizarea reprezintă o eficientizare a proceselor pe care le au toți cei din industria HORECA, inclusiv cei care expun astăzi aici, producători de diverse echipamente, de diverse produse și o simplificare atât în relația cu clientul, precum și în procesele interne poate să facă doar ca toate companiile care sunt prezente aici să fie mai competitive, mai eficiente”, spune ministrul Oprea.

Târgul de anul acesta își propune, de asemenea, să le dea șansa antreprenorilor din turism să se alinieze cât mai din timp la linia de start a competitivității pentru următorul sezon estival. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului își dorește ca, de anul viitor, litoralul românesc să fie în măsură să vină pe piață cu oferte remarcabile în ceea ce privește, în special, raportul calitate-preț, astfel încât românii să aleagă să investească bugetul de vacanță într-un concediu în țară.

„Am asistat, anul acesta, la o întreagă temă, în valuri, aș putea să spun, de lucruri apocaliptice, catastrofale, care se întâmplau pe litoralul românesc, de la tot felul de infecții, de bacterii… S-a dovedit că nimic din toate acestea nu a fost adevărat  și eu cred că dacă vom învăța ca împreună să vorbim și despre povestea de succes a antreprenorilor din România, a lucrurilor bune pe care le facem în această țară, vom reuși să avem mai mulți turiști pe litoralul românesc”, a mai adăugat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Reprezentantul Executivului a recunoscut că el însuși nu este un bun exemplu în materie de alegere a destinațiilor turistice din România, deoarece nu frecventează stațiunile de pe litoralul românesc, iar din uneori, când timpul îi permite, își rezervă câte un o zi de weekend pe o pârtie de schi din România. Ștefan Radu Oprea a încercat să își „spele păcatele”, spunând că dacă ediția 2023 a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii va da rezultatele așteptate, va lua în considerare să vină mai des, în concendiu, pe litoralul românesc al Mării Negre.

Târgul rămâne deschis de astăzi, până duminică inclusiv, cu program de la 10:00 până la 18:00, pentru toți cei care vor să descopere noutățile și tendințele în materie de aspiratoare inteligente de nivel profesional, produse de curățenie, tot de nivel profesional, uniforme moderne pentru personalul de hosting, mobilier HORECA, consumabile și multe, multe alte lucruri.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*